X

Εικόνες σοκ: Ξεβράστηκε φάλαινα με 1000 πλαστικά κομμάτια στο στομάχι της

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εικόνες του κήτους που ξεβράστηκε νεκρό με κιλά πλαστικών αντικειμένων στο στομάχι του.

Ant1news

Μία νεκρή φάλαινα ξεβράστηκε στην ανατολική Ινδονησία, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε στο στομάχι τις 1000 πλαστικά τεμάχια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αξιωματούχο της περιοχής, στο στομάχι του κήτους βρίσκονταν μεταξύ άλλων σαγιονάρες, σακούλες και 115 πλαστικά ποτήρια.

Οι διασώστες ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, όπου βρήκαν στο θηλαστικό μήκους 9,5 μέτρων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πάρκου, κοντά στο οποίο ξεβράστηκε η φάλαινα, οι χωρικοί που τους ειδοποίησαν είχαν ήδη αρχίσει να τεμαχίζουν το τεράστιο θηλαστικό, όταν έφτασαν εκεί οι διασώστες.

Όπως είπαν αργότερα, στο στομάχι της φάλαινας βρέθηκαν συνολικά 5,9 κιλά πλαστικού.

Μεταξύ αυτών ήταν 115 πλαστικά ποτήρια, τέσσερα πλαστικά μπουκάλια, 25 πλαστικές σακούλες, δύο σαγιονάρες, νάιλον τσάντα και πάνω από 1000 πλαστικά κομμάτια στο σύνολο.

«Αν και δεν έχουμε καταφέρει να προσδιορίσουμε τα αίτια του θανάτου, αυτό που βλέπουμε είναι τραγικό», δήλωσε επιστήμονας της WWF Ινδονησίας.

Όπως είπε η ίδια, δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί η αιτία του θανάτου της φάλαινας, λόγω της προχωρημένης σήψης του κήτους.

Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο Science, η Ινδονησία είναι η δεύτερη πιο μολυσμένη χώρα του κόσμου, μετά την Κίνα.

Το αρχιπέλαγο των 260 εκατομμυρίων ανθρώπων παράγει 3,2 εκατομμύρια τόνους πλαστικού απορρίμματος το χρόνο, το 1,29 εκ των οποίων καταλήγει στον ωκεανό, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.