X

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου

Πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ant1news

Την εμβληματική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του λαού μας και του έθνους μας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος «Είμαστε υπερήφανοι για το ανεπίληπτο ήθος τους και το ανυπέρβλητο φρόνημά τους» και σημείωσε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις μας αποδεικνύουν, καθημερινά και εμπράκτως, τι σημαίνει να είσαι άξιος απόγονος μεγάλων προγόνων αλλά και διαχρονικώς άξιος υπερασπιστής της πατρίδας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε νωρίτερα την δοξολογία για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

 

Αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς και σε όλους τους συμμετέχοντες των αγώνων του ελληνικού έθνους στο διάβα των αιώνων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τόνισε πως «όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός και η Εκκλησία είναι μαζί, τότε ένα έθνος δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα».

Ο κ. Καμμένος έστειλε επίσης μήνυμα προς την Τουρκία: «Η Ελλάδα διαχρονικά προωθεί την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας, στην περιοχή μας και ευρύτερα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου που επικρατεί αστάθεια. Δυστυχώς, όμως, τις αρχές αυτές δεν τις ενστερνίζονται όλες οι χώρες της περιοχής, με αποτέλεσμα να υπάρχει προσπάθεια αμφισβήτησης των διεθνώς κατοχυρωμένων εθνικών μας δικαιωμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα». Και συμπλήρωσε: «Γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε! Επιβάλλεται να έχουμε την προσοχή μας τεταμένη και με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα να στέλνουμε καθημερινά το μήνυμα ότι η εθνική μας κυριαρχία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και ότι δεν παραχωρείται ούτε ένα χιλιοστό της πατρίδας μας».

 

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έγραψε σε σχόλιό της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Χρόνια πολλά σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Υπεραγία Θεοτόκος να σας καθοδηγεί και να σας προστατεύει!».

 

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρει: «Υπερηφάνεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και ευγνωμοσύνη για τις γυναίκες και τους άνδρες που τις υπηρετούν. Είμαστε πάντα έμπρακτα στο πλευρό τους».

 

«21 Νοεμβρίου: Γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της ελληνικής Δημοκρατίας. Τις τιμούμε και τις ευχαριστούμε για την συμβολή τους στην εθνική ανεξαρτησία και στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, Υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών και Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής.