X

Στα “μαχαίρια” κυβέρνηση – Κίνημα Αλλαγής για το σύστημα C4i

Οξύνεται η πολιτική διαμάχη, μετά την αναφορά στον Άρειο Πάγο. Ποιοι πρώην υπουργοί καλούνται ως μάρτυρες...

Ant1news

Στα μαχαίρια βρίσκονται κυβέρνηση και Κίνημα Αλλαγής μετά την αναφορά του κινήματος στον Άρειο Πάγο γιατί δεν έφτασε στη Βουλή βούλευμα, που περιέγραφε ευθύνες και υπουργών της ΝΔ για το σύστημα C4i.

Το Μαξίμου στήριξε απόλυτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που βρέθηκε στο «κάδρο» και εξήγησε ως κίνηση πολιτικού αντιπερισμασμού από το ΚΙΝΑΛ την αναφορά στον Άρειο Πάγο όταν από το 2011, η τότε κυβερνητική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, δεν προχώρησε το ερευνητικό έργο της εξεταστικής επιτροπής της Siemens με την σύσταση προανακριτικής.

«Έφθασε στο σημείο να εμπλέξει ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια υπόθεση την οποία αν ήθελε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να έχει προχωρήσει στη διερεύνησή της ήδη από το 2011», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

«Eμείς ρωτάμε γιατί ανοίγουν οι λογαριασμοί Σημίτη με βάση μια μαρτυρία και δεν γίνεται τίποτα όταν υπάρχει εισήγηση εισαγγελέα για ευθύνες Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Αποστάσεις από την πρακτική του Κινήματος Αλλαγής να στοχοποιήσει τον ΠτΔ κράτησε και η ΝΔ.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να λάβει μέρος στην κυβερνητική επιχείρηση ‘επιστροφή στο παρελθόν’ και στη λάσπη που συστηματικά πετά για να αποπροσανατολίσει από τα τεράστια προβλήματα που η πολιτική της δημιουργεί. Αν κάποιοι άλλοι το κάνουν, αυτό δεν αφορά ούτε τη ΝΔ ούτε την κοινωνία που θέλει να προχωρήσει μπροστά. Σε ό,τι αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν υφίσταται το παραμικρό ζήτημα», αναφέρουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Πολύδωρας και Μαρκογιαννάκης καλούνται ως μάρτυρες

Βύρων Πολύδωρας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι μεταξύ των μαρτύρων στη δίκη για την παραλαβή του C4i μετά από αίτημα της αμερικανικής εταιρείας Saic. Ο κ. Μαρκογιαννάκης απειλεί και με αγωγές  για τη στοχοποίησή του από το ΚΙΝΑΛ.