X

Ιδιαίτερα σπάνιο τριπλό ουράνιο τόξο στη Σάμο (βίντεο)

To φαντασμαγορικό… show της φύσης στο νησί του Πυθαγόρα, μέσα απο τον φακό του Μανώλη Θράβαλου...

Ant1news

Σπάνιας δυναμικής για την εποχή και την περιοχή ήταν η καταιγίδα που επηρέασε την ανατολική Σάμο το απόγευμα της Κυριακής. 

Αφού πρώτα οργανώθηκε πάνω από την τουρκική ενδοχώρα, το ισχυρό σύστημα καταιγίδων κινήθηκε προς το Αιγαίο, όπου και επηρέασε το νησί του Πυθαγόρα με θυελλώδεις ριπαίους ανέμους και εντυπωσιακό σόου κεραυνών στην συνέχεια. 

Η αρχή έγινε με την εμφάνιση ενός εντυπωσιακού shelf cloud πάνω από την πόλη της Σάμου λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, το οποίο συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα απότομο άνεμο, που προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή, ευτυχώς περιορισμένα. 

Στη συνέχεια ο κύριος όγκος της καταιγίδας πέρασε από τα στενά της Μυκάλης και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής το νησί, ξεσπώντας τελικά όμως το φορτίο του στις απέναντι τουρκικές ακτές. Το θέαμα συνεχίστηκε για λίγες ώρες ακόμα έως ότου η καταιγίδα διαλύθηκε το ίδιο απότομα όσο είχε σχηματιστεί στην αρχή. 

 

 

 

Το σπάνιο καιρικό φαινόμενο απαθανάτισε με τον φακό του ο Μανώλης Θράβαλος, φωτογράφος - κυνηγός ατμοσφαιρικών φαινομένων και συνεργάτης του meteo.gr