X

Ιερώνυμος: Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσoυν Ιεράρχες και εφημέριοι

Μήνυμα προς Μητροπολίτες και κατώτερο κλήρο έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος εχει σειρά επαφών, μεταξύ άλλων, με τον Κ. Γαβρόγλου.

Ant1news

«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κατερίνα Παπακώστα. 

Η υφυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο, για να του καταθέσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας Εκκλησίας τονίζοντας πως η ίδια ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως Βουλευτής «Χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου». 

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «δεν θα γίνει τίποτε αν δε συναινέσουν οι εφημέριοι -δε θέλουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματα τους-, δεν θα γίνει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία». Μίλησαν, επίσης, για τα νέα καθήκοντα της υφυπουργού η οποία δήλωσε πως καταβάλλουν μία σημαντική προσπάθεια οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς».

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αρχιεπίσκοπος συνάντησε τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου.