X

Στην Αθήνα οι Ιεράρχες της Κρήτης για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

"Καζάνι που βράζει" η Εκκλησία. Ξεκινά επαφές η κυβέρνηση. Στην Αθήνα εκτάκτως και αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ant1news

Σήμερα στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με Μητροπολίτες και νομικούς συμβούλους της Αρχιεπισκοπής της Κρήτης που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και αντιδρούν στο κοινό ανακοινωθέν του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο. |

Μάλιστα, οι Ιεράρχες της Κρήτης την Δευτέρα θα δουν εκπρόσωπους των κομμάτων αλλά και τους βουλευτές που εκλέγονται στην Κρήτη.

Στην Αθήνα εκτάκτως αναμένεται τις επόμενες ημέρες και αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικούς εκπροσώπους για να ενημερωθεί για τις θέσεις της κυβέρνησης που αφορούν την συνταγματική αναθεώρηση, την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία του κλήρου.

Ωστόσο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που είχε δηλώσει πως θα μιλήσει τελευταίος στην συνάντηση που είχε με τον Κώστα Γαβρόγλου εμφανίστηκε αρκετά ενοχλημένος από την αρνητική απόφαση που έλαβε η Ιεραρχία. Ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε στην αντεπίθεση και επιτέθηκε στους Μητροπολίτες που του άσκησαν κριτική για την στάση του, αφήνοντας αιχμές πως έχουν προσωπικές φιλοδοξίες. Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για «δελφίνους» οι οποίοι σκέφτονται την επόμενη μέρα στην ηγεσία της ελλαδικής εκκλησίας.

Την ίδια στιγμή ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων που είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου υποστήριξε ότι οι Μητροπολίτες «αδίκησαν τον Αρχιεπίσκοπο και θα πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη». Οι δηλώσεις αυτές έριξαν «λάδι στην φωτιά» και δεν αποκλείεται να έχουμε νέο κύκλο αντιπαράθεσης στις αρχές Δεκεμβρίου που θα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος.