X

Ο Πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ στον ΑΝΤ1 για την επίθεση στον αρχαιοφύλακα στην Πνύκα (βίντεο)

Τι λέει για τις απειλές που έχουν δεχθεί από αγνώστους οι φύλακες σχετικά με την περίφραξη του χώρου.

Ant1news

«Είμαστε απροστάτευτοι», καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), Γιάννης Μαυρικόπουλος, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”, για την επίθεση που δέχθηκε αρχαιοφύλακας στην Πνύκα το βράδυ της Τετάρτης.

Δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον άτυχο αρχαιοφύλακα, ο οποίος κατέφυγε στο φυλάκιο για να προστατευθεί. Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στο φυλάκιο και έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Ο κ. Μαυρικόπουλος αποκάλυψε ότι οι αρχαιοφύλακες στην Πνύκα έχουν δεχθεί κατά καιρούς απειλές από περίοικους, σχετικά με την περίφραξη του χώρου. «Αν συνεχίσετε να διώχνετε ανθρώπους, θα σπάσουμε κεφάλια», έχουν απειλήσει άγνωστοι, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές εάν η επίθεση της Τετάρτης σχετίζεται με αυτές.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την επίθεση. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, «άμεσα κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου επικοινώνησε με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζήτησε εντατική αστυνόμευση του χώρου».

 

 

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους και τους πολίτες ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών, των εργαζομένων και του μνημείου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.