X

Διχάζουν οι μαθητικές καταλήψεις για την Μακεδονία (βίντεο)

Επεισόδια στην πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη και στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Πολιτική αντιπαράθεση.

Ant1news

Γιγαντώνεται το κύμα των καταλήψεων σε σχολεία της βορείου Ελλάδος, το οποίο έχει διχάσει την ελληνική κοινωνία και έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Στη Θεσσαλονίκη 109 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, 37 στις Σέρρες, 14 στη Χαλκιδική, 11 στην Ημαθία, 10 στην Πέλλα, 8 στην Πιερία…

Η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάρισε πως τάσσεται ενάντια στις σχολικές καταλήψεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως με τη στάση του “κλείνει το μάτι” στις διαδηλώσεις που… υποδαυλίζονται από την Χρυσή Αυγή.

Ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών διαδήλωσαν χθες μαθητές γυμνασίων και λυκείων στη Θεσσαλονίκη. Χωρίς κομματικές ταμπέλες, έφτασαν μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου επικράτησε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, μαθητές συμμετείχαν στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε ενάντια στις σχολικές καταλήψεις για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο κουκουλοφόροι αμαύρωσαν τη διαμαρτυρία, προκαλώντας επεισόδια.