X

Επίθεση με μολότοφ στις υπηρεσίες των ΜΑΤ στην Καισαριανή

Τρόμος τα ξημερώματα στην Καισαριανή. Δεκάδες άτομα επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

Ant1news

Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ στην Καισαριανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επίθεση πραγματοποίησαν περίπου τριάντα άτομα στις 2.30 τα ξημερώματα στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην οδό Χίου στην Καισαριανή.

Από την επίθεση δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε υλικές ζημιές, ενώ δεν κατέστη δυνατή καμία προσαγωγή ή σύλληψη.

Ντούμας: Οι ομάδες αυτές χαϊδεύονται από τα ΜΑΤ

Ως «έθιμο» χαρακτήρισε την επίθεση αγνώστων στα κεντρικά των ΜΑΤ o πρόεδρος του σωματείου των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας. Σχολιάζοντας στο ΘΕΜΑ 104,6 το γιατί δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις, ο κ. Ντούμας αρχικά είπε ότι «δεν είναι εύκολο να συλλάβεις ανθρώπους που επιτίθενται  και φεύγουν εν είδει  αντάρτικου» για να προσθέσει ότι «χρειάζεται ειδικό σχέδιο σύλληψης αυτών των ανθρώπων. Επαφιόμαστε στο πόσο τυχεροί θα είναι οι αστυνομικοί για να μην τραυματιστούν και άτυχοι οι κουκουλοφόροι να συλληφθούν».

 

Κατά τον ίδιο «αν θέλει το κράτος να πατάξει τέτοια φαινόμενα, δημιουργεί  και νόμους για να συλληφθούν και  να πληρώσουν το λογαριασμό ώστε να αποτραπούν την επόμενη μέρα να ξανακάνουν το ίδιο». «Οι ομάδες αυτές χαϊδεύονται από την πολιτική ηγεσία» σημείωσε  για το θέμα ο Βασίλης Ντούμας.

 

 

ΝΔ: το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει ατάραχο την πολιτική Τόσκα

«Οι βίαιες δράσεις των γνωστών αγνώστων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων συνεχίζονται ανεξέλεγκτα υπό τη μόνιμη πλέον κυβερνητική ανοχή», υπογραμμίζει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στα κεντρικά των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

Υπενθυμίζοντας ανάλογες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Πάτρα, την Ομόνοια, το Πρωτοδικείο Αθηνών και αλλού, ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε πως «Ενώ οι συμμορίες κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές αστυνομικών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεχίζει ατάραχο την πολιτική Τόσκα, δηλαδή αυτήν της απόλυτης αδράνειας».

«Έχει γίνει πλέον αντιληπτό και στον τελευταίο πολίτη της χώρας», κατέληξε «ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε μπορεί ούτε θέλει να αποκαταστήσει την ασφάλεια. Για τους δικούς της λόγους προτιμά να χαϊδεύει το περιθώριο και τις φιλικές της “συλλογικότητες”, θέτοντας τες ουσιαστικά υπεράνω του Νόμου. Είναι προφανές ότι οι διαβεβαιώσεις της μιας εκ του υπουργικού διδύμου, της κ. Παπακώστα, για την εφαρμογή δήθεν του δόγματος “μηδενικής ανοχής”, αποδεικνύονται λόγια του αέρα».