X

Θεσσαλονίκη: μολότοφ και οδοφράγματα στην πορεία μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου (εικόνες)

Επίθεση με βόμβες μολότοφ και βαριοπούλες και φωτιές σε κάδους από ομάδες νεαρών.

Ant1news

Σε κλοιό επεισοδίων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τα ευρείας έκτασης επεισόδια στην μαθητική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, στην πορεία με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κουκουλοφόροι που συμμετείχαν στην πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο αποσπάστηκαν από αυτήν και έχουν στήσει σκηνικό έντασης με μολότοφ, πέτρες και οδοφράγματα.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το ΥΜΑΘ με κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ προς άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιές σε κάδους στην Αγίου Δημητρίου και προκάλεσαν φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητα.

Ap;o tο μεσημέρι,  "πεδίο μάχης" έχει στηθεί στο ΑΠΘ όπου οι κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στην Εθνικής Αμύνης στο ύψος της Φιλοσοφικής, αλλά και στην Εγνατία, έξω από την Θεολογική Σχολή. Μάλιστα, οι κουκουλοφόροι στήνουν τα οδοφράγματα με λαμαρίνες από τον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό στο σημείο. 

Η ένταση το απόγευμα μεταφέρθηκε στην Καμάρα, όπου κουκουλοφόροι εκτοξεύουν μολότοφ και τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και το κάψιμο μια ελληνικής σημαίας έξω από το ΑΠΘ.

 

Δεύτερη εστία επεισοδίων έχει δημιουργηθεί και στην Αγίου Δημητρίου με Εθνικής Αμύνης, με κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ προς άνδρες των ΜΑΤ στο Τουρκικό Προξενείο. Η αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε μία προσαγωγή. 

Προ ολίγου είχαμε την πρώτη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων – που μέχρι εκείνη τη στιγμή ακολουθούσε παθητική στάση – με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν στις μολότοφ και τις πέτρες με ρίψεις χημικών.

Δείτε εικόνες του TyposThes από τα επεισόδια: