X

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο

Στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι. Νέοι μάρτυρες της υπόθεσης. Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της ιατροδικαστικής έκθεσης για τον μαρτυρικό θάνατο της Ελένης.

Ant1news

Απολογούνται σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού.

Σύμφωνα, μάλιστα με τη dimokratiki.gr, λίγες ώρες πριν από την απολογία του 19χρονου Αλβανού και του 21χρονου Έλληνα, η δικογραφία εμπλουτίστηκε με νέα στοιχεία, τα οποία κατέθεσαν δύο Λιμενικοί που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ένας διατείνεται ότι ο 21χρονος Ροδίτης σε ανύποπτο χρόνο, ενώ είχε προσαχθεί ενώπιον των λιμενικών αυθόρμητα, του είπε ότι ήταν ο 19χρονος φίλος του εκείνος που χτύπησε την φοιτήτρια και συγκεκριμένα αρχικά καταφέρνοντάς της μια μπουνιά στο πρόσωπο και ακολούθως με το ηλεκτρικό σίδερο κατ’ επανάληψη επειδή προσέβαλε τον ανδρισμό του, λέγοντάς του ότι εκείνος ήταν καλύτερος.

Ο λιμενικός, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, διατείνεται ότι ο 21χρονος του είπε ότι η φοιτήτρια εκλιπαρούσε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο και ότι την πέταξαν στα βράχια κατόπιν συναπόφασής τους.

Ο συνάδελφός του στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι ο 19χρονος οδηγήθηκε παρουσία τους στην οικία της οικογένειας του 21χρονου στους Πεύκους και εκεί τους υπέδειξε το σημείο όπου βίασαν το θύμα, ενώ όταν του ζητήθηκε να τους οδηγήσει στην θαλάσσια περιοχή, όπου την πέταξαν από τα βράχια δεν γνώριζε το δρομολόγιο, ενώ θυμήθηκε το σημείο όταν έφτασαν σε απόσταση λίγων μέτρων από αυτό.

Ο συνήγορος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, συγκεκριμένα του 21χρονου, δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ότι σκοπός του είναι η διαφώτιση της Δικαιοσύνης, «ώστε να ληφθεί μία απόφαση».

«Ό,τι ευθύνες υπάρχουν, θα πρέπει να αποδοθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Ε.Δημητριάδης.

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε πως «βάσει της ιατροδικαστικής έκθεσης, τα τραύματα ήταν τόσο σοβαρά, που ο θάνατος θα είχε επέλθει ακόμα και αν δεν την είχαν πετάξει στη θάλασσα».

«Δεν είχε τις αισθήσεις της σε κανένα σημείο», συμπλήρωσε.

Ο θείος φοιτήτριας και δικηγόρος της οικογένειας, τόνισε μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ότι «πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη της» και υπογράμμισε πως «πρέπει να δούμε πώς ήταν και μετά η συμπεριφορά τους».

«Αισθάνομαι περήφανος που αντιστάθηκε στη μανία τους», επανέλαβε ο ίδιος.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στον ΑΝΤ1, σήμερα θα γίνει η κατ’αντιπαράσταση εξέταση στη Ρόδο, όπως έχει ζητηθεί από την πολιτική αγωγή.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες για την υπόθεση και τον περαιτέρω εμπλουτισμό της δικογραφίας συνεχίζονται με νέα στοιχεία να προκύπτουν συνεχώς.

Φίλη του θύματος κατέθεσε ότι η 21χρονη είχε πέσει θύμα βιασμού από τρία άτομα, στο πρόσφατο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» η τακτική ανακρίτρια Ρόδου παρήγγειλε τη διενέργεια νέας έρευνας μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του θύματος, ενώ αναμένεται και η άρση του απορρήτου των τηλεφώνων των κατηγορούμενων.

Επιχειρείται, επίσης να ξεκλειδωθεί ο λογαριασμός της κοπέλας στο Facebook και να εντοπιστεί αυτός στο Tinder, εφαρμογή την οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε, όπως κατέθεσαν οικεία της πρόσωπα.

Στα πλαίσια της έρευνας υπάρχουν πολλά ευρήματα, μεταξύ των οποίων το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η κοπέλα, αλλά και τα ρούχα της, στην εξοχική κατοικία, δεν έχει όμως βρεθεί το εσώρουχό της.

Σοκάρουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το στοιχείο ότι οι δράστες είχαν δέσει τα πόδια της κοπέλας προτού την πετάξουν στη θάλασσα. Αυτό προκύπτει, επίσης, είναι ότι η κοπέλα είχε χάσει το αυτί της από το χτύπημα με το σίδερο.

Τα περισσότερα, πάντως, χτυπήματα, φαίνεται να είναι μεταθανάτια, αυτά δηλαδή που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση της σορού στα βράχια. Είναι πολλά όμως τα σημάδια που είχε από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε όσο ήταν ζωντανή. Εμφανή και ξεκάθαρα είναι τα τραύματα από την απόπειρα στραγγαλισμού της.

Γίνεται, ωστόσο, σαφές ότι, δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν υπήρχε πρόσφατη συνουσία, λόγω της παρατεταμένης παραμονής του πτώματος στο νερό. 

Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται μεταξύ τις 20:00 της 27ης Νοεμβρίου και τις 6:00 το πρωί της 28ης Νοεμβρίου και τα αίτια ο πνιγμός μέσα στη θάλασσα, συγκεκριμένα ο θάνατος αποδίδεται ως συνεπεία πνιγμού εξ εισροφήσεως ύδατος επί εδάφους κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.