X

Λιμενικό: η Ελένη ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα

Δεν έχει βρεθεί ακόμη το κινητό της. Ποιος χτύπησε την φοιτήτρια, πριν την πετάξουν στη θάλασσα. Γιατί ήταν δεμένα τα πόδια της. Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση.

Ant1news

Στο σημείο ωστόσο των ερευνών έχουν βρεθεί τρία κινητά, καθώς και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μεταξύ των οποίων και της φοιτήτριας.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, η σορός της οποίας είχε βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή Πεύκοι Ρόδου, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο διευθυντής Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού, υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου, ο διευθυντής Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, πλοίαρχος Ιωάννης Τζαμουράνη, και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν ότι αξιοποιήθηκε σημαντικά ένα μεγάλο μέρος του υλικού από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή (τουλάχιστον 6) και ότι έχουν συλληφθεί ένας 21χρονος ημεδαπός και ένας 19χρονος ημεδαπός, Αλβανικής καταγωγής, στους οποίους η εισαγγελέας έχει, ήδη, ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και βιασμό.

Τόνισαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι παρέσυραν τη φοιτήτρια σε εξοχική κατοικία, που ανήκει στην οικογένεια του 21χρονου Ροδίτη και επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις, τη χτύπησαν βάναυσα, αρχικά με γροθιές και μετά ο 21χρονος την χτύπησε με ένα ηλεκτρικό σίδηρο, το οποίο ήδη έχει εντοπιστεί.

Στη συνέχεια, τα δύο άτομα, με ένα άσπρο φορτηγάκι, μετέφεραν την άτυχη κοπέλα σε ερημική βραχώδη παραλία και την πέταξαν στη θαλάσσια περιοχή Πεύκοι της Ρόδου, όπου και βρέθηκε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η 21χρονη φοιτήτρια ήταν ζωντανή όταν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της την έριξαν στη θάλασσα.

Από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής προέκυψε ότι το θύμα, εν ζωή, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες, εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός. Παράλληλα, παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Τα στελέχη του Λιμενικού είπαν ότι αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε ένα πλήθος ευρημάτων που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία εξοχικής κατοικίας, αλλά και τα ηλεκτρονικά ευρήματα τριών κινητών τηλεφώνων και δύο φορητών υπολογιστών.

«Οι δράστες έριξαν την κοπέλα στη θάλασσα, γύρισαν σπίτι καθάρισαν, πήγαν ξανά στο σημείο πέταξαν κάποια αντικείμενα και επέστρεψαν πάλι πίσω», όπως αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο 21χρονος Έλληνας ήταν αυτός που την χτύπησε, με το χτύπημα να προσδιορίζεται γύρω στις 23:30 το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου και το θάνατο να επέρχεται από πνιγμό μεταξύ 2:00 και 6:00 τα ξημερώματα της 28ης Νοεμβρίου.

Όπως ενημέρωσαν οι Λιμενικοί, το θύμα φαίνεται πως έχει βιαστεί, ενώ σε αντίθεση με τα όσα είχε πει χθες ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, είπαν πως τα πόδια τα έδεσαν οι δύτες για να βγάλουν τη σορό από τη θάλασσα.

Οι Λιμενικοί υπογράμμισαν ότι, μεταξύ των ευρημάτων είναι το σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η κοπέλα, καθώς και τα ρούχα της, όχι όμως το κινητό της τηλέφωνο.

 

Ο διευθυντής Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού, υποναύαρχος Ιωάννη Αργυρίου, εξέφρασε εκ μέρους όλου του Σώματος τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης.

Απολογούνται οι κατηγορούμενοι

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού, οδηγούνται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας, για να απολογηθούν μετά την προθεσμία που έλαβαν.

Ο συνήγορος ενός εκ των δύο κατηγορουμένων, συγκεκριμένα του 21χρονου, δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ότι σκοπός του είναι η διαφώτιση της Δικαιοσύνης, «ώστε να ληφθεί μία απόφαση».

«Ό,τι ευθύνες υπάρχουν, θα πρέπει να αποδοθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Ε.Δημητριάδης.

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε πως «βάσει της ιατροδικαστικής έκθεσης, τα τραύματα ήταν τόσο σοβαρά, που ο θάνατος θα είχε επέλθει ακόμα και αν δεν την είχαν πετάξει στη θάλασσα».

«Δεν είχε τις αισθήσεις της σε κανένα σημείο», συμπλήρωσε.

Ο θείος φοιτήτριας και δικηγόρος της οικογένειας, τόνισε μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ότι «πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη της» και υπογράμμισε πως «πρέπει να δούμε πώς ήταν και μετά η συμπεριφορά τους».

«Αισθάνομαι περήφανος που αντιστάθηκε στη μανία τους», επανέλαβε ο ίδιος.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας στον ΑΝΤ1, σήμερα θα γίνει η κατ’αντιπαράσταση εξέταση στη Ρόδο, όπως έχει ζητηθεί από την πολιτική αγωγή.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες για την υπόθεση και τον περαιτέρω εμπλουτισμό της δικογραφίας συνεχίζονται με νέα στοιχεία να προκύπτουν συνεχώς.

Φίλη του θύματος κατέθεσε ότι η 21χρονη είχε πέσει θύμα βιασμού από τρία άτομα, στο πρόσφατο παρελθόν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr η τακτική ανακρίτρια Ρόδου παρήγγειλε τη διενέργεια νέας έρευνας μετά την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών του θύματος, (δεδομένου ότι ερευνώνται μόνο οι εισερχόμενες και οι εξερχόμενες κλήσεις, αφού δεν έχει βρεθεί η συσκευή) ενώ αναμένεται και η άρση του απορρήτου των τηλεφώνων των κατηγορούμενων.

Επιχειρείται, επίσης να ξεκλειδωθεί ο λογαριασμός της κοπέλας στο Facebook και να εντοπιστεί αυτός στο Tinder, εφαρμογή την οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε, όπως κατέθεσαν οικεία της πρόσωπα.

Στα πλαίσια της έρευνας υπάρχουν πολλά ευρήματα, μεταξύ των οποίων το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η κοπέλα, αλλά και τα ρούχα της, στην εξοχική κατοικία, δεν έχει όμως βρεθεί το εσώρουχό της.

Σοκάρουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει το στοιχείο ότι, η κοπέλα είχε χάσει το αυτί της από το χτύπημα με το σίδερο.

Τα περισσότερα, πάντως, χτυπήματα, φαίνεται να είναι μεταθανάτια, αυτά δηλαδή που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση της σορού στα βράχια. Είναι πολλά όμως τα σημάδια που είχε από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκε όσο ήταν ζωντανή. Εμφανή και ξεκάθαρα είναι τα τραύματα από την απόπειρα στραγγαλισμού της.

Γίνεται, ωστόσο, σαφές ότι, δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν υπήρχε πρόσφατη συνουσία, λόγω της παρατεταμένης παραμονής του πτώματος στο νερό.

Ο χρόνος θανάτου προσδιορίζεται μεταξύ τις 20:00 της 27ης Νοεμβρίου και τις 6:00 το πρωί της 28ης Νοεμβρίου και τα αίτια ο πνιγμός μέσα στη θάλασσα, συγκεκριμένα ο θάνατος αποδίδεται ως συνεπεία πνιγμού εξ εισροφήσεως ύδατος επί εδάφους κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.