X

Η πόλη που θα διώξει τα περιστέρια της

Το σχέδιο που έχει καταρτίσει μία πόλη ώστε να διώξει τα περιστέρια και να κρατήσει τους τουρίστες.

Ant1news

Μέτρα κατά των περιστεριών λαμβάνει η ισπανική πόλη Cadiz, που αναλαμβάνει να «εξορίσει» χιλιόμετρα μακριά της 5000 περιστέρια, μετά από διαμαρτυρίες καταστηματαρχών ότι διώχνουν τους τουρίστες, από τις ταράτσες των καφέ του πιο τουριστικού σημείου της παραθαλάσσιας πόλης.

Σύμφωνα με το σχέδιο των τοπικών αξιωματούχων, τα περιστέρια θα σε γειτονική εξοχική περιοχή, με μικρό πληθυσμό. Εκεί θα τα μεταφέρουν οι τοπικές Αρχές, που θα τα αιχμαλωτίσουν.

Το μέτρο της μετανάστευσης των περιστεριών θεωρείται περισσότερο φιλικό προς τα πουλιά, που σε πολλές περιοχές αντιμετωπίζονται όπως τα ποντίκια.

Το σχέδιο καταρτίστηκε μετά από παράπονο που έκαναν από ξενοδοχείο της περιοχής για τα περιστέρια που κατέκλυζαν το πιο τουριστικό σημείο της πόλης, τον καθεδρικό ναό της.

«Δεν αφήνουν καν τον κόσμο να τελειώσει το φαγητό του, όταν πεινάνε», δήλωσε ιδιοκτήτης εστιατορίου, που τόνισε ότι υπάρχει και το ρίσκο της υγιεινής των σερβιτόρων και άλλων υπαλλήλων που αναγκάζονται να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες τους από τις περιοχές όπου υπάρχουν εστιατόρια και μπαρ.

Αυτός ακριβώς ο κίνδυνος για την υγεία, είχε επιβεβαιωθεί τον περασμένο χρόνο από δικαστήριο της Βαρκελώνης, όταν αποζημίωσε εργαζόμενη στο τουριστικό κέντρο της πρωτεύουσας της Καταλονίας, η οποία υποστήριξε πως αρρώστησε από την έκθεσή της στα περιστέρια, καθώς δούλευε σε περιοχή της οποίας οι πλατείες είναι γεμάτες περιστέρια.

Το πλάνο της μεταφοράς των περιστεριών προβλέπει να πιαστούν περίπου 5000 περιστέρια και αφού περάσουν από υγειονομικούς ελέγχους να μεταφερθούν και να απελευθερωθούν στην εξοχική πόλη, που απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Cadiz. Ελπίζουν δε ότι, τα περιστέρια θα αρέσκονται στο νέο περιβάλλον και δε θα επιστρέψουν στην τουριστική πόλη.

Οι Αρχές καλούν, παράλληλα, τους ντόπιους να παίξουν το ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από το να σταματήσουν τα ταΐζουν τα περιστέρια. Για τον λόγο αυτόν θα μοιραστούν φυλλάδια με οδηγίες για τους κατοίκους της πόλης και κάπως έτσι, το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή.