X

Αυτό είναι το δημοφιλέστερο τραγούδι του 20ου αιώνα (βίντεο)

Το κομμάτι που ακούστηκε περισσότερες φορές από όλα από όλες τις επίσημες ψηφιακές πλατφόρμες.

Ant1news

Όταν κυκλοφόρησε το 1975 εκτιμούσαν ότι το τραγούδι διάρκειας 6 λεπτών, με στοιχεία όπερας και στίχους για τον Γαλιλαίο, δεν θα πήγαινε καλά.

Σήμερα, δεκαετίες μετά, το “Bohemian Rapsody” των Queen ανακηρύσσεται σε νούμερο ένα κομμάτι σε προτιμήσεις.

Με αφορμή την ομώνυμη ταινία με θέμα τη ζωή και την καριέρα του Freddi Mercury, το κομμάτι ανέβηκε κατά πολύ ξεπερνώντας τα 1,6 δισεκατομμύρια κατεβάσματα παγκοσμίως, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το κομμάτι ξεπέρασε τα μέχρι τώρα πρώτα “Smell Like Teen Spirit” των Nirvana και το “Sweet Child O’ Mine” Guns N’ Roses” και έγινε το πρώτο σε προτίμηση κλαστικό ροκ τραγούδι όλων των εποχών.

Η ταινία που πριν από λίγες εβδομάδες βγήκε στους κινηματογράφους, με πρωταγωνιστή τον Ράμι Μάλεκ, έφερε κοντά στην νέα γενιά την βρετανική ροκ μπάντα, αφού πέντε εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της, έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες μουσικές βιογραφίες του box office, φτάνοντας τα 600 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις.

Η εταιρεία διανομής προωθεί το κομμάτι μέσω πλατφόρμων τις τελευταίες εβδομάδες.

Για την ανακήρυξη του κομματιού ως το κορυφαίο όλων των εποχών, λήφθηκαν υπόψη όλες οι επίσημες ψηφιακές πλατφόρμες, μεταξύ των οποίων το Spotify, Apple Music, Deezer και το επίσημο βίντεο του “Bohemian Rapsody” στο You Tube.