X

ΝΔ: ποιες υπηρεσίες και με ποια ανταλλάγματα προσέφερε ο Πετσίτης στο Μαξίμου;

Απαντήσεις για τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη ζητά η αντιπολίτευση. Τι αναφέρουν άλλα κόμματα.

Ant1news

Ο αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε δήλωση του αναφέρει ότι «ο εξ απορρήτων του Νίκου Παππά, ο περιβόητος Μανώλης Πετσίτης καταγγέλλεται πλέον και επώνυμα ότι "λειτουργούσε ως εκπρόσωπος Υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου"».

Όπως τονίζεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, «το ερώτημα προς την κυβέρνηση είναι πλέον πολύ συγκεκριμένο: Ποιες υπηρεσίες παρείχε ο κ. Πετσίτης, σε ποια επιχειρηματικά συμφέροντα, και με τι ανταλλάγματα για την παρέα του Μαξίμου».

Και η δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ, καταλήγει ως εξής, «οι κ. Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν άλλο να κρύβονται. Θα επανέλθουμε».

Αναφορικά με την υπόθεση Πετσίτη, ο Υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ότι δεν έχει ιδέα, δεν τον αφορά και δεν τον ενδιαφέρει. «Τις απαντήσεις θα τις δώσει η εταιρεία που δουλεύει ή ο ίδιος» είπε ο υπουργός.

Ποτάμι: ζήτω ο αγώνας κατά της διαπλοκής!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι αναφέρεται «ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Θ. Κιτσάκος, δηλώνει ότι δεχόταν «επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου». Από το Μέγαρο Μαξίμου, πρέπει να απαντήσουν: Ποιες υπηρεσίες εκπροσωπούσε ο κ. Πετσίτης; Πώς είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως εκπρόσωπος υπηρεσιών της κυβέρνησης, αλλά την ίδια στιγμή να αμείβεται πλουσιοπάροχα από εταιρεία, η οποία μάλιστα χρωστάει 120 εκατομμύρια στη ΔΕΠΑ; Από πότε οι εκπρόσωποι υπηρεσιών της κυβέρνησης αμείβονται από εταιρείες; Η Πρώτη Φορά Αριστερά φαίνεται ότι έμαθε πολύ γρήγορα τα παλιά κόλπα. Κατά τα λοιπά ζήτω ο αγώνας κατά της διαπλοκής!».