X

“Παράθυρο” για νέα ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία

Ως προάγγελος νέου πλαισίου διακανονισμού λαμβάνονται οι αναφορές του Αν. Υπ. Εργασίας στην Βουλή.

Ant1news

«Παράθυρο» για νέα ρύθμιση οφειλών στα ταμεία άνοιξε στη Βουλή, στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2019, ο Τάσος Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ακόμη, πως θα υπάρξει και ρύθμιση για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων.

Στην ομιλία επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι οι οφειλές 30 δις στον ΕΦΚΑ οφείλονται στις πολιτικές που ακολούθησαν και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Είναι σοβαρά πράγματα να αποδίδετε την μη περικοπή των συντάξεων σε συμφωνία με τις άλλες χώρες για το σκοπιανό; Τι ακριβώς προσάπτετε στους ηγέτες της ευρωπαϊκής ένωσης ότι συνέπραξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού και να ξαναεκλεγεί; Δηλαδή αυτός είναι ο φόβος σας; Ο φόβος σας είναι τόσο μεγάλος ότι θα χάσετε και αυτές τις εκλογές;», διερωτήθηκε και υποστήριξε πως η ΝΔ υπόσχεται το θάνατο των συνταξιούχων.

«Στον ελληνικό λαό οφείλουμε και δεν ξοφλήσαμε την οφειλή μας σε παροχές. Πρέπει να δώσουμε γιατί στέναξε και γονάτισε τα προηγούμενα χρόνια, καλώ τον ελληνικό λαό να πάρει χαμπάρι και να μην αφήσει να έρθει η στιγμή που θα δει την μεγάλη κατάρρευσης της σύνταξης αν τυχόν έρθει η δική σας κυβέρνηση στα πράγματα. Υπόσχεστε θάνατο των συνταξιούχων και μείωση των συντάξεων από την πρώτη χρονιά κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Πετρόπουλος.