X

Η τραγική ιστορία του 100ου θύματος της πυρκαγιάς στο Μάτι

Ο 73χρονος έκανε το σώμα του “ασπίδα” για να σώσει τον 10χρονο εγγονό του από τις φλόγες.

Ant1news

Να σώσει τον εγγονό του από τις φλόγες είχε προσπαθήσει ο 73χρονος Σπύρος Σπυρίδης, το 100ο θύμα της φωτιάς στο Μάτι που υπέκυψε στα τραύματά του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά από περίπου 5 μήνες νοσηλείας

Ο Σπύρος Σπυρίδης, όπως είχε περιγράψει στη Ναυτεμπορική ο γιος του, παραθέριζε στο Μάτι μαζί με την 72χρονη σύζυγό του και τα δύο τους εγγόνια όταν ξέσπασε η φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Εκείνη την ημέρα προσπάθησαν να φύγουν μέσω της παραλιακής αλλά αποκλείστηκαν. Όταν βρήκαν μια μικρή δίοδο προς τη θάλασσα τους πρόλαβε το θερμικό κύμα και τότε ο 73χρονος αγκάλιασε τον 10χρονο εγγονό του με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί εγκαύματα β΄ βαθμού σε ποσοστό 19% σε πόδια, χέρια και πλάτη.

‘Όπως είπε ο γιός του, «τη δεύτερη κιόλας μέρα νοσηλείας του έπαθε κολπική μαρμαρυγή, αλλά τον ανάταξαν. Είχε από πριν τη φωτιά μια αδυναμία στην καρδιά, έκανε και δυο ανακοπές μέσα στην Εντατική. Και όχι μόνο. Υπέστη και ανεύρυσμα-εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό. Τον προλάβαμε στο “τσακ”, έχασε το ένα νεφρό».