X

O Σαρίδης, οι “τριγυρατζήδες” και η τύχη της Ένωσης Κεντρώων

“Φωτιές” άναψαν οι δηλώσεις του Βουλευτή για τον Προϋπολογισμό. Έμμεση επίθεση από τον Βασίλη Λεβέντη.

Ant1news

Στην κόψη του ξυραφιού βαδίζει η Ένωση Κεντρώων μετά τη δήλωση του Γιάννη Σαρίδη ότι δεν θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Ο Βασίλης Λεβέντης που δεν βλέπει το κόμμα του την επόμενη ημέρα, έριξε τα καρφιά του, μιλώντας –χωρίς να κατονομάσει τον κ. Σαρίδη-  για «τριγυρατζήδες» και «αποστάτες» που  θα εξαφανιστούν μετά τις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων εάν ένας βουλευτής διαφωνεί με κεντρικές επιλογές του κόμματος, οφείλουν να παραιτούνται και να παραδίδουν την έδρα τους.

"Τα μέτρα ανακούφισης είναι μέτρα ελεημοσύνης"


«Η χώρα χρειάζεται χάραξη μιας άλλης οικονομικής πολιτικής και η οποία πάντως δεν θα βασίζεται στην ελεημοσύνη» δήλωσε, εξάλλου, από το βήμα της Βουλής, ο Βασίλης Λεβέντης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2019.

Παράλληλα, διαφώνησε με τα αναδρομικά σε δικαστές και καθηγητές ΑΕΙ, σημειώνοντας ότι «το μέρισμα δεν μοιράστηκε δίκαια στους πιο φτωχούς» και πρότεινε την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων, τονίζοντας ότι «τα μέτρα ανακούφισης είναι μέτρα ελεημοσύνης».

Για τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν οι ίδιοι τα δάνειά τους στο ποσό που τα αγοράζουν τα funds με εξάμηνο περιθώριο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα για να μην "περάσει" η Συμφωνία των Πρεσπών.