X

Το “‘στρωσε” για τα… καλά – Πού χρειάζονται αλυσίδες (εικόνες)

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ant1news

Χιονισμένα είναι ήδη από την Τρίτη τα ορεινά και ημιορεινά της χώρας, με τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων να είναι απαραίτητη σε ορισμένες περιοχές.

Τα χιονοδρομικά στο Περτούλι, το Σέλι και τα 3-5 Πηγάδια, αλλά και στο Μέτσοβο και το Ανήλιο, είναι μόνο κάποια από αυτά που βρίσκονται σε λειτουργία, χάρη στη χιονόπτωση.

Ωστόσο, βελτίωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία, θα καταγράψει μικρή άνοδο, ως προς τις μέγιστες τιμές. Κατά τόπους θα σχηματιστεί παγετός στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Πού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας λόγω παγετού και χιονόπτωσης, ενώ σε αρκετά τμήματα του δικτύου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων. 

Αναλυτικά η ενημέρωση της Τροχαίας: