X

Γκολ από τους καλύτερους αγώνες του Σαββάτου στην Ευρώπη

Ξεχωρίζει η χριστουγεννιάτικη «βόμβα» με τις ήττες της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι. Στην Ιταλία, η Γιουβέντους αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα.

Ant1news

«Κόλαση» έκανε η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ τα Χριστούγεννα της Κάρντιφ. Στη… μετά Μουρίνιο εποχή, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν καταιγιστικοί. Άνοιξαν μόλις στο 3ο λεπτό το σκορ με τον Ράσφορντ, για να έρθει στο 29’  το 0-2 από τον Ερέρα… κι αν στο 38’  τα «μπλε πουλιά» αιφνιδίασαν από την άσπρη βούλα τη Γιουναϊτεντ, με τον Καμαράσα, ο Μαρσιάλ, 3 λεπτά αργότερα τους «έκοψε τα φτερά» γράφοντας το 1-3. Ο Λίνγκαρντ από τα 11 βήματα έστειλε στο 57’  για τέταρτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Κάρντιφ και στο 90’ «σφράγισε» την πρώτη νίκη του Ολε Γκούναρ ο Σόλσκιερ.

Η Μάντσεσερ Σίτι «τράκαρε» πάνω στη Κρίσταλ Πάλας. Μπορεί ο Γκουντογκάν να έδωσε προβάδισμα στους «πολίτες» στο 27’, όμως ο Σλαπ στο 33’, δυο λεπτά αργότερα ο Τάουνσεντ και ο Μιλιβόγεβιτς στο 51’ από την άσπρη βούλα  τους το έκλεψαν… μέσα απ’ τα χέρια, αφού το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Γκουαρντιόλα ήταν να μειώσει με τον Ντε Μπρόινε στο 85’, για το τελικό 2-3.

Οι «αλεπόυδες» ξεγλίστρησαν με νίκη από το Στάμφορντ Μπριτζ, πικραίνοντας την Τσέλσι με το γκολ του Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος χάρισε την νίκη, στο 51’, στη Λέστερ.

Χριστούγεννα «στην κορυφή» θα κάνει η Μπαρτσελόνα, μετά τη νίκη με 2-0 επί της Θέλτα. Ο Ντεμπελέ ήταν αυτός που άνοιξε στο 10’ τον… λογαριασμό στο Καμπ Νου, με τον Μέσι να δίνει στο 45’ το καλύτερο δώρο στους φιλάθλους των «μπλαουγκράνα».

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Γιουβέντους

Το τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα κατέκτησε η Γιουβέντους, που «καθάρισε» το ντέρμπι με τη Ρόμα, χάρη στο τέρμα του Μάντζουκιτς, διατηρώντας έτσι το +8 από την δεύτερη Νάπολι.

«Χριστουγεννιάτικο πάρτι» στην έδρα της Άιντραχτ έστησε η Μπάγερν. Τον «χορό των γκολ» άρχισε ο Ριμπέρι, ο οποίος βρήκε δίχτυα δις, στο 35’ και στο 79’, δίνοντας προβάδισμα στους Βαυαρούς, με τον Ραφίνια στο 89’ να «βάζει τέλος» στην φιέστα της Μπάγερν, η οποία ξεπέρασε την Γκλάντμπαχ και βρίσκεται 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.