X

Μετέτρεψε το σπίτι του σε χριστουγεννιάτικο χωριό (βίντεο)

Το παιδικό του όνειρο έκανε πραγματικότητα ένας άνδρας όταν πήρε σύνταξη και φαίνεται πως αποδίδει, αφού προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

Ant1news

Στα 4 εκατομμύρια υπολογίζονται τα φωτάκια που έχει βάλει μία οικογένεια από την Κροατία στο εξοχικό της, με τον αριθμό ρεκόρ να μετατρέπει την εξοχική κατοικία της οικογένειας σε χριστουγεννιάτικο χωριό.

Η έκταση όπου έχει μεγαλώσει ο σύζυγος είναι στο χωριό της Γκραμπόβνιτσα, στην κεντρική Κροατία, όπου μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και χωρίς η οικογένειά του να έχει χρήματα για χριστουγεννιάτικους στολισμούς.

Έτσι, αφού πέρασε όλο τον εργασιακό του βίο εκτός Κροατίας, επέστρεψε στις αρχές του 2000 και ανακαίνισε το πατρικό του. Τότε, του ήρθε η ιδέα να τοποθετήσει χιλιάδες χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, ώστε να γιορτάζει τα Χριστούγεννα όπως εκείνος θέλει.

Με το χρόνο ο ίδιος και η οικογένειά του δημιούργησαν ένα υπέροχο σκηνικό, το οποίο χιλιάδες άνθρωποι από όλη τη χώρα φτάνουν εκεί για να το δουν.

Φέτος το πάρκο άνοιξε τις πόρτες του στις 30 Νοεμβρίου και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου που θα είναι σε λειτουργία θα το επισκεφτούν περίπου 130.000 άνθρωποι.

Εκτός των εκατομμυρίων φωτών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και φωτισμένους Άγιους Βασίληδες, πυροτεχνήματα και εκατοντάδες στολισμένα δέντρα.