X

Ο Καμμένος “αδειάζει” Σγουρίδη για το “θερμό επεισόδιο” και τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του αντιπροέδρου του, τις οποίες η ΝΔ χαρακτήρισε αδιανόητες. Ο Σγουρίδης έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση Καμμένου.

Ant1news

Με κατηγορηματικό τρόπο αντέδρασε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος, Πάνου Σγουρίδη, που νωρίτερα έκανε λόγο για πιθανότητα μη κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών λόγω απρόβλεπτων γεγονότων.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος σε ανάρτηση του στο Twitter, ανέφερε ότι «οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επισοδείων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα . Είμαστε η πιό ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή πρωτοχρονιά».

 

Μετά την συγκεκριμένη ανάρτηση ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ έθεσε την παραίτηση του στη διάθεση του κ. Καμμένου μέσω SMS, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει ούτε απάντηση, ούτε επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτης του κ. Καμμένου, επικοίνωνησε με τον κ. Σγουρίδη και τον ενημέρωσε ότι η παραίτηση του δεν γίνεται δεκτή.

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε ανάρτηση του υποστηρίζει ότι η παραίτηση του κ. Σγουρίδη, θα έπρεπε να είχε γίνει δεκτή από τον κ. Καμμένο.

 

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κ. Σγουρίδη στο «ΘΕΜΑ 104,6», ο οποίος ναι μεν επιβεβαίωσε την πρόθεση του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, όταν εισαχθεί στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά έσπευσε να συμπληρώσει ότι υπάρχει πιθανότητα η Συμφωνία να μην κυρωθεί ποτέ λόγω απρόβλεπτων γεγονότων, χωρίς να αποκλείει και ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά,, «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η Συμφωνία για να μπορεί να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί στα δύο κοινοβούλια, εφόσον επικυρωθεί στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας και εισαχθεί για συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, τότε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα από την κυβερνητική πλειοψηφία».

ΝΔ: Αδιανόητες οι δηλώσεις Σγουρίδη

«Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε, «Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

Τοσουνίδης: εκτός ΑΝΕΛ όσοι ψηφίσουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

«Αποχώρηση από τους κυβερνητικούς στόχους και την κυβερνητική πλειοψηφία», αυτή θα είναι η αντίδραση των συγκυβερνώντων Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όπως δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο εκπρόσωπος του κόμματος, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Επιβεβαιώνω ότι εμείς δε θα δώσουμε στήριξη στη συμφωνία», απάντησε ερωτηθείς αν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης  στην κυβέρνηση ή αν θα στηρίξουν οι ΑΝΕΛ μία πιθανή πρόταση μομφής που έχει προαναγγείλει η Νέα Δημοκρατία, με την έλευση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια.

Άλλωστε, ο ίδιος χαρακτήρισε «νεκρή» τη Συμφωνία, επιρρίπτοντας ευθύνη στον Ζόραν Ζάεφ.

Ερωτηθείς τέλος, τι θα γίνει με τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία, απάντησε ξεκάθαρα πως «οι μεμονωμένοι που θα διασπάσουν το ενιαίο μέτωπο των ΑΝΕΛ, θέτουν τον εαυτό τους εκτός κινήματος».