X

“Ταραχή” στο Κίνημα Αλλαγής μετά τις δηλώσεις Μαλέλη

Οι αναφορές του για την ΝΔ και τις δεύτερες κάλπες «άναψαν φωτιές». Πώς επιχείρησε να τα «μαζέψει» ο ίδιος, τι λέει το Μαξίμου.

Ant1news

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Την ώρα που τα κομματικά επιτελεία βάζουν στο τραπέζι όλα τα σενάρια εκλογών, «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ έγιναν οι δηλώσεις του Σταμάτη Μαλέλη την Πέμπτη, ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα φοβηθεί τις δεύτερες κάλπες με απλή αναλογική και συνεπώς δεν θα στηρίξει τις πολιτικές της ΝΔ, που «θα φέρουν τον όλεθρο», όπως είπε.

«Δε θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία, δε θα συνεργαστούμε με μία κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία», ήταν η χθεσινή χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Μαλέλη.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τεχνολογίας και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς έσπευσε να «κλείσει το μάτι» στο ΚΙΝΑΛ, αναφέροντας σε δηλώσεις του, στο NEWS 247, «να καλωσορίσω κάθε άποψη, η οποία αναδεικνύει την ολέθρια προοπτική εφαρμογής  εκ νέου ενός προγράμματος «κομμένου και ραμμένου» στα σχέδια του ΔΝΤ, όπως είναι αυτό το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη». 

Υποχώρηση μέσω… Twitter

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μέσω σημερινής του τοποθέτησης, έσπευσε να κρατήσει σαφέστατες αποστάσεις, λέγοντας «εάν η θέση μας ότι εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή την νομή αξιωμάτων χωρίς πολιτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις δεν θα γίνουμε και με αυτή την έννοια δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση, ενοχλεί ή χαλάει τα σχέδια σε κάποιους είναι δικό τους πρόβλημα. Κανείς δε θα αποφασίσει προκαταβολικά ούτε και μπορεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ψευδεπίγραφα διλήμματα. Με ερμηνείες και παρερμηνείες επιμέρους αποσπασματικών αναφορών των θέσεων μας δεν θα καταφέρουν να αλλοιώσουν το μήνυμα μας που είναι σταθερό, διαυγές αλλά και αδιαπραγμάτευτο». 

Όπως ανέφερε ο κ. Χρηστίδης, «η σύγχρονη Κεντροαριστερά δεν χωράει στα δήθεν μέτωπα που επιχειρούν να την εντάξουν. Ούτε σε μέτωπα δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ που τίποτα προοδευτικό δεν έχει να επιδείξει ούτε ως αντιπολίτευση , ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε και σε μέτωπα δήθεν συστημικής κανονικότητας με τη ΝΔ που κάθε μέρα και περισσότερο επιβεβαιώνει πόσο βαθιά συντηρητική παραμένει. Είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό και από τους δύο. Δείχνουμε ένα άλλο δρόμο στους Έλληνες πολίτες. Το δρόμο της πολιτικής σταθερότητας με ευρεία πολιτική συνεννόηση και ανάληψης ευθυνών από όλους για να δώσουμε, επιτέλους, πραγματική ελπίδα και προοπτική για το αύριο. Με ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ελλάδα που ήδη έχουμε παρουσιάσει».

Δεδομένων όλων αυτών, ο Σταμάτης Μαλέλης υποχρεώθηκε να τα “μαζέψει", μέσω Twitter. Σε δύο τιτιβίσματα του, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει «Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν. Το ότι είναι νεοφιλελεύθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί. Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Η πόλωση που καλλιεργούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο».

 

Μαξίμου: το ΚΙΝΑΛ θα κατέβει στις εκλογές μόνο για να βοηθήσει τον Μητσοτάκη

Αφού «ανέκρουσε πρύμναν» ο Σταμάτης Μαλέλης, αφήνοντας και αιχμές για την Φώφη Γεννηματά, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες για να μαζέψει άρον άρον η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον υπεύθυνο επικοινωνίας του, κ. Μαλέλη, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση ότι θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με μοναδικό στόχο να είναι χρήσιμοι στις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να επανέλθει η πιο σκληρή Δεξιά στην εξουσία. Μόνο που ο ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει τη χάρη».

ΚΙΝΑΛ: ψυχραιμία παιδιά

"Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της δεξιάς καλά θα κάνει να σιωπά. Ψυχραιμία παιδιά. Καλή πρωτοχρονιά", σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής