X

Μανιαδάκης: παραμένω στη διάθεση της Δικαιοσύνης

Επιμένει ότι δεν σκόπευε να διαφύγει στο εξωτερικό ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis.

Ant1news

Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι είχε πρόθεση να διαφύγει στο εξωτερικό ο Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis, εμμένοντας στην αρχική του τοποθέτηση χθες στον ΑΝΤ1, ότι δηλαδή επρόκειτο να φύγει στο εξωτερικό εν γνώσει των Αρχών.

Όπως, άλλωστε, επισημαίνουν οι συνήγοροί του και αποκάλυψε ο ίδιος στο Καλημέρα Ελλάδα, ήταν υπό τη στενή αστυνομική παρακολούθηση τον τελευταίο χρόνο, ενώ όσο ήταν προστατευόμενος μάρτυρας είχε και αστυνομική προστασία.

Όπως σημειώνουν νομικές πηγές, προτού ασκηθεί η ποινική δίωξη και η έκδοση διαταγής για την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, η μετακόμιση του Νίκου Μανιαδάκη είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα και ο ίδιος ήξερε ότι οι κινήσεις του ήταν σε γνώση των Αρχών.

 «Δεν έχω να κρύψω το παραμικρό», δηλώνει ο Νίκος Μανιαδάκης, «και γι' αυτό άλλωστε δεν είχα κανένα λόγο να διαφύγω στο εξωτερικό», είπε ο ίδιος στο iefimerida, δηλώνοντας πως βρίσκεται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, έτοιμος να καταθέσει όποτε του ζητηθεί, με σκοπό, όπως τονίζει, «να αποδείξει την αθωότητά του».

Ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες που προέκυψαν από κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος και κατάθεσε ότι υπήρξε χρηματισμός του Νίκου Μανιαδάκη.

Στην ίδια δήλωσή του, ο Νίκος Μανιαδάκης, γνωστοποιεί ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του από την εργασία του στο εξωτερικό και παραμένει στη μόνιμη κατοικία του, στο Διόνυσο Αττικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή στη μεταφορική εταιρεία να επιστρέψει την οικοσυσκευή της οικογένειας Μανιαδάκη από την Ισπανία.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Μανιαδάκη

Δεν έχω να κρύψω το παραμικρό και γι' αυτό άλλωστε δεν είχα κανένα λόγο να διαφύγω στο εξωτερικό. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα ότι πλέον έχω καταστεί κατηγορούμενος, δηλώνω όχι απλώς τη διαθεσιμότητά μου, αλλά και τη βαθύτατη επιθυμία μου να παρασταθώ όπου και όποτε μου ζητηθεί από τις διωκτικές ή δικαστικές Αρχές, ώστε να αποδείξω περίτρανα την αθωότητά μου. Να σημειωθεί ότι έχω ήδη υποβάλει την παραίτησή μου από την εργασία μου στο εξωτερικό και συνεχίζω να είμαι εγκατεστημένος στη μόνιμη κατοικία μου στον Διόνυσο Αττικής.