X

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες: αντί για την Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκαν σε... άλλες χώρες!

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων το πρωί του Σαββάτου. Σε Ρουμανία, Σκόπια και Σόφια "κατέβηκαν" πολλές πτήσεις.

Ant1news

Τεράστια προβλήματα και πολύωρη ταλαιπωρια για επιβάτες πτήσεων με αεροδρόμιο αναχώρησης ή τελικό προορισμό το αεροδρόμιο "Μακεδονία" στην Θεσσαλονίκη, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Το πρωί του Σαββάτου, λόγω της χαμηλής νέφωσης η αναχώρηση δεκάδων πτήσεων απο την Θεσσαλονίκη έχει ακυρωθεί, με πολλές εταιρείες να μην έχουν προνοήσει για την παροχή φροντίδας στους ταξιδιώτες τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.

Στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου επικρατεί χάος, με εκατοντάδες επιβάτες να προσπαθούν να πληροφορηθούν πότε θα μπορέσουν να πετάξουν. Σημειώνεται πάντως, ότι με ευθύνη ορισμένων εταιρειών και πιλίοτων, θα γίνει κανονικά η αναχώρηση πτήσεων απο το αεροδρομιο Μακεδονία, όμως όχι στην ώρα τους, αλλά σε άλλη ώρα μέσα στην ημέρα.

Προσγείωση στην ...Τιμισοάρα και πολύωρη αναμονή

Από το βράδυ της Παρασκευής, όχι λόγω του χιονιά, αλλά εξ αιτίας της χαμηλής νέφωσης, τουλάχιστον δέκα πτήσεις απο διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετώπισαν προβλήματα, καθώς με απόφαση συγκεκριμένης εταιρείας και των πιλότων των αεροσκαφών δεν επιχειρήθηκε προσγείωση τους στον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες.

Οι 184 επιβάτες μιας πτήσης από το Λονδίνο, αντί της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας, με το αεροπλάνο αμέσως μετά να αναχωρεί και την εταιρεία να ανακοινώνει ότι θα δρομολογήσει λεωφορεία για να μεταφέρει τους επιβάτες στην Θεσσαλονίκη.

 

Οι επιβάτες, μεταξύ των οποίων μητέρες με νεογνά και ηλικιωμένοι, παρέμειναν για πάνω από δέκα ώρες στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών του αερολιμένα στην Τιμισοάρα, χωρίς φαγητό και νερό, καθώς δεν υπήρχε άλλος χώρος να φιλοξενηθούν μέχρι να αναχωρήσουν για την Ελλάδα οδικώς, για ένα ταξίδι πολλών ωρών σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους. Οι επιβάτες αρνήθηκαν να μπουν στα λεωφορεία και ζητούσαν να υπάρξει άλλη πτήση, προκειμένου να μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη. 

 

Τελικά, με μέριμνα του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε λύση για την επιστροφή των 184 επιβατών που εγκλωβίστηκαν στην Τιμισοάρα. Ο κ .Σπίρτζης μόλις ενημερώθηκε σήμερα το πρωί ότι αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους (Ryan air) είχε αφήσει στο Αεροδρόμιο της Τιμισοάρα τους Έλληνες επιβάτες, κινητοποιήθηκε αμέσως μαζί με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Θάνο Βούρδα και έστειλαν πτήση άλλης αεροπορικής εταιρείας (Aegean) να τους παραλάβει.

Η πτήση της επιστροφής  των 89 επιβατών με προορισμό το αεροδρόμιο Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 15:00 μ.μ.  από την Τιμισοάρα προς τα αεροδρόμιο Μακεδονία. Οι άλλοι 88 επιβάτες μεταφέρονται  στην Ελλάδα με πούλμαν και οι υπόλοιποι 7 επιβάτες πιθανότατα κανόνισαν την μεταφορά τους προσωπικά με άλλες πτήσεις, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού Μεταφορών, ο οποίος βάλλει κατά της αεροπορικής εταιρείας Ryanair.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Fraport Greece δήλωνε ότι το αεροδρόμιο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες αποχιονισμού και αποπαγοποίησης για την ομαλή λειτουργία του αερολιμένα.