X

Παρακολούθησαν ομαδικό… “γάμο” με αντιλόπες (βίντεο)

Οι αντιλόπες του Θιβέτ συγκεντρώθηκαν στο μοναδικό φυσικό πάρκο στα βόρεια της χώρας και οι επιστήμονες κατέγραψαν τα πάντα.

Ant1news

Δέκα μέρες παρέμειναν στα βουνά του Θιβέτ Κινέζοι ερευνητές, για να καταγράψουν τον ομαδικό «γάμο» των θιβετιανών αντιλοπών.

Οι αντιλόπες του Θιβέτ βρίσκονται συγκεντρωμένες στο φυσικό πάρκο στα βόρεια της χώρας, σε υψόμετρο 5000 μέτρων και ζευγαρώνουν κάθε χειμώνα.

Προκειμένου να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν τις συνθήκες ζευγαρώματος του ζώου, οι ερευνητές από επιστημονικούς φορείς της Κίνας, πέρασαν το δεύτερο μισό του περασμένου Δεκέμβρη στα βουνά του βόρειου Θιβέτ, διενεργώντας τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ.

Οι αντιλόπες του Θιβέτ συγκεντρώνονται στο ίδιο σημείο μόνο μία φορά το χρόνο, στα τέλη του Νοέμβρη και ένα μήνα αργότερα, επιστρέφουν στα φυσικά τους περιβάλλοντα.

Σε γενικές γραμμές, ένα αρσενικό ζευγαρώνει με τέσσερα έως έξι θηλυκά, για να δημιουργήσει οικογένεια.

«Μπορεί να υπάρχουν πολλά αρσενικά που δεν βρίσκουν ταίρια, οπότε και αποζητούν την περίοδο του ζευγαρώματος», ανέφερε ένας από τους ερευνητές.

Η πολυγαμία είναι τυπική για τις αντιλόπες του Θιβέτ.

Το φυσικό πάρκο Chang Tang καλύπτει μία έκταση 298.000 τμ., με τους ειδικούς να κάνουν προσπάθειες για να αυξηθούν τα μέρη ζευγαρώματος της θιβετιανής αντιλόπης.