X

“Χαμηλό βαρομετρικό” στο πολιτικό σκηνικό λόγω Novartis

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Με μηνύσεις απαντά ο Μανιαδάκης.  “Θερμό” παραμένει το μέτωπο Πολάκη - δικαστών.

Ant1news

Με μηνύσεις κατά των  δύο εναπομεινάντων προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Νovartis απαντά ο Νίκος Μανιαδάκης καθώς οι δικές τους καταθέσεις είναι αυτές που τον κατέστησαν πλέον κατηγορούμενο για παθητική δωροδοκία.

Μετά τον Μανιαδάκη στο φως της δημοσιότητας βγήκε και η ταυτότητα της μάρτυρος "Κελέση" που στη δικογραφία  φέρεται να έχει προβεί σε συγκεκριμένες καταγγελίες για πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με το Νewpost πρόκειται για τον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη ο οποίος αρνήθηκε, πάντως, πως έχει μιλήσει στην κατάθεσή του για πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είχε συναινέσει στη δημοσιοποίηση της συζήτησής του με τον δημοσιογράφο του Newpost και πως βρίσκεται στη διάθεση της δικαιοσύνης για να καταθέσει.

Κατά την εφημερίδα Documento ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος της Novartis με πολιτικά και ως προστατευόμενος μάρτυρας είχε μιλήσει για χρηματισμό τους. Ο ίδιος πάντως αναφέρεται σε εκβιαστικές πιέσεις από την πλευρά της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, μάλιστα, το δεδομένο ότι πλέον ο Μανιαδάκης είναι κατηγορούμενος καθιστά άκυρες τις όποιες καταθέσεις μπορεί να έχει δώσει μέχρι σήμερα.

Στην κυβέρνηση, πάντως, συνιστούν υπομονή και μιλούν για σχέδιο διαφυγής του Μανιαδάκη στο εξωτερικό το οποίο απετράπη την τελευταία στιγμή. Παράλληλα μαίνεται η πολιτική θύελλα και η σκληρή αντιπαράθεση του Μαξίμου με την ΝΔ και προσωπικά τον Άδωνι Γεωργιάδη για μπαράζ επαφών του Αντιπροέδρου του κόμματος με τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο για την υπόθεση.

Στο στόχαστρο της Αντιπολίτευσης, αλλά και των εισαγγελικών λειτουργών καθώς και των Δικηγορικών συλλόγων, βρίσκεται και ο Παύλος Πολάκης με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε στη δικαιοσύνη.

«Έξωθεν παρεμβάσεις σε εκκρεμείς υποθέσεις δεν συγχωρούνται Η Δικαιοσύνη πρέπει να αφήνεται να κάνει απερίσπαστη το έργο της, υποκείμενη ασφαλώς σε κριτική, με βάση όμως νομικά κριτήρια και όχι πολιτικές σκοπιμότητες», επισημαίνει η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Ταυτοχρόνως υπογραμμίζει πως «Η αποδεικτική αξιοποίηση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, χωρίς τη δυνατότητα ελέγχου της αξιοπιστίας τους, υπονομεύει τις αρχές του νομικού μας πολιτισμού και της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας, με προεξάρχουσα εκείνη της δίκαιης δίκης» και σημειώνει ότι επιβεβαιώνονται οι ενστάσεις τους για τον θεσμό του «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος».