X

Στην Σύρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων (εικόνες)

Οι διάλογοι του Τσίπρα κι ο ασπασμός του Σταυρού, στη Σαμοθράκη. "Καρφιά" Μητσοτάκη κατά Καμμένου. Τι είπαν οι άλλοι αρχηγοί.

Ant1news

Στη Σύρο βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Κατά την άφιξη του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν οι τοπικές Αρχές και έγινε απόδοση τιμών από στρατιωτικό άγημα.

Η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού γίνεται προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Εργοντάν, λέγοντας ότι οι Έλληνες, με ομόνοια κια ενότητα, θα υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Με στίχους του Μπρεχτ και με αναφορές στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απάντησε στον Τούρκο Πρόεδρο και ο Πρωθυπουργός. 

 

 

 

 

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στην Σαμοθράκη για την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, είχε διάλογο με τους άνδρες που έπεσαν για τον Σταυρό, τον οποίο ασπάστηκε όταν του τον προέτεινε ο πιστός που τον έπιασε.

 

Έντονη πολιτική χροιά είχαν οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε για τα Θεοφάνια στην Ραφήνα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ άφησε "καρφιά" για τον Πάνο Καμμένο και τα σενάρια περί αποχώρησης των ΑΝΕΛ απο την συγκυβέρνηση.

 

 Από το πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, όπου παρέστη στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά δήλωσε «εύχομαι το Φως των ημερών να αγγίξει τις καρδιές μας . Να μας φωτίσει όλους πολίτες και πολιτικούς γιατί το 2019 είναι χρονιά αποφάσεων. Μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, να ζήσουμε καλύτερα. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε μπροστά. Χρόνια Πολλά!».

 

 

 

Σε δήλωση του, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει «Χρόνια πολλά και καλή δύναμη! Η καλύτερη ευχή είναι ο λαός μας  να «φωτίσει» τον δρόμο για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς φτώχεια και πολέμους. Μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ παντού!»

«Σήμερα σύμφωνα με την παράδοση, είναι η μέρα που διώχνουμε τα δαιμόνια. Που τρέπονται σε φυγή οι καλικάντζαροι. Και τα κακά δαιμόνια της χώρας μετά από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας και κρίσης παραμένουν ο διχασμός, ο λαϊκισμός, ο εθνικισμός, η στασιμότητα. Για να δούμε την Ελλάδα αλλιώς, αυτά πρέπει να νικήσουμε. Με τόλμη και σωφροσύνη. Καλή φώτιση σε όλους μας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.