X

Μητροπολίτης Χίου σε Ερντογάν: Οι Έλληνες πέφτουν στη θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Σταυρό (βίντεο)

Η απάντηση του Μητροπολίτη στις απειλές του “Σουλτάνου” ότι θα ρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα…

Ant1news

"Πληρωμένη" απάντηση στις νέο-οθωμανικές κορώνες του Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο Μητροπολίτης Χίου ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων.

Ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος στο τέλος του αγιασμού των υδάτων είπε χαρακτηριστικά: «Ο Θεός να σκεπάζει την Αιγνούσα. Οι Έλληνες πέφτουν στη Θάλασσα μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!»,

Στην Θεία Λειτουργία στον I.N. Αγίου Νικολάου Οινουσσών είπε στο κήρυγμα του:

«Να αγιάσουμε τα νερά του Ελληνικού αρχιπελάγους. Στα νερά του Αιγαίου δεν τους ρίχνει κανείς τους Έλληνες, πέφτουν μόνοι τους οι Έλληνες και πέφτουν μόνο για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό!» όπως μετέδωσε το ekklisiaonline.gr.

 

Βίντεο απο το Chiosphotos

Ο “Σουλτάνος”, μιλώντας στη Σμύρνη, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου απήγγειλε ποίημα του Μουχαρέμ Ερτάς για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Έτσι βρήκε την ευκαιρία να πει σε πρώτο πρόσωπο: Εγώ θα πετάξω τους Έλληνες στη θάλασσα.

Ο Ερντογάν δεν έμεινε, όμως, στην ιστορική αφήγηση. Εκτοξεύοντας νέες ανθελληνικές κορόνες, κάλεσε τους Σμυρνιούς να πετάξουν στη θάλασσα τους εχθρούς του.

«Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε εναντίον των αλεπούδων που θέλουν να μπουν στο κρεβάτι του λιονταριού; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε μέρα και νύχτα για να στερέψουμε τα ποτάμια που μας διαβρώνουν στο εσωτερικό και το εξωτερικό; Σμύρνη, είμαστε έτοιμοι για την ανεξαρτησία και το μέλλον μας, να τους πετάξουμε στη θάλασσα όπως έκανε ο Κεμάλ Ατατούρκ;».