X

Συλλήψεις μετά τα επεισόδια με πρόσφυγες στα Διαβατά

Μετά τους διαπληκτισμούς μεταξύ προσφύγων και οδηγών και την εκατέρωθεν υποβολή μηνύσεων η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

Ant1news

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία μετά την επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών, έξω από τη δομή φιλοξενίας των Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Διαμένοντες στη δομή απέκλεισαν συμβολικά το μεσημέρι, για περίπου δύο ώρες, τη Συμμαχική Οδό, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες θέρμανσης, ύστερα κι από την επιδείνωση του καιρού.

Ένταση προκλήθηκε όταν οδηγοί ζήτησαν να ανοίξει ο δρόμος, προκειμένου να διέλθουν με τα οχήματά τους από το σημείο και ακολούθησαν διαπληκτισμοί με διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και μετανάστες.

 Ύστερα από εκατέρωθεν υποβολή μηνύσεων συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί (μεταξύ αυτών και μία γυναίκα) κι ένας Έλληνας, οδηγός επαγγελματικού φορτηγού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σωματικές βλάβες, φθορές και παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

 

Eναντίον του 26χρονου αυτοκινητιστή που ενεπλάκη σε επεισόδιο με πρόσφυγες ασκήθηκε ποινική δίωξη για "βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εκ προθέσεως", σε βαθμό κακουργήματος.

Ο οδηγός νταλίκας κατηγορείται ότι συνεπλάκη με πρόσφυγες, όταν εκείνοι απέκλεισαν το δρόμο που διέρχεται από το σημείο της διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του, κατηγορείται ότι τραυμάτισε πρόσφυγα, ο οποίος νοσηλεύεται με κατάγματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι ο 26χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών η οποία του απήγγειλε κακουργηματική δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ παρήγγειλε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης για τον τραυματισμένο πρόσφυγα.

Για το ίδιο επεισόδιο υπέβαλε μήνυση και ο αυτοκινητιστής, με βάση την οποία συνελήφθησαν τέσσερις πρόσφυγες και μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους, για σωματικές βλάβες και παρακώλυση συγκοινωνιών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η μήνυση στρέφεται και εναντίον του νοσηλευόμενου πρόσφυγα ο οποίος, λόγω της νοσηλείας δεν μετήχθη, όπως οι υπόλοιποι στα δικαστήρια.