X

Έφτασε με άγριες διαθέσεις η “Υπατία” (εικόνες)

Χιονίζει ακόμα και μέσα στις πόλεις της βόρειας και δυτικής Ελλάδας. Κλειστά σχολεία και προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Ant1news

Φονικό ήταν και αυτό το κύμα κακοκαιρίας, με έναν άνδρα να καταλήγει αποκλεισμένος στο χωριό Στρόπωνες της Εύβοιας, αφού κανένας δεν μπορούσε να προσεγγίσει το χωριό της Εύβοιας, η οποία παραμένει σε λευκό κλοιό, με τα προβλήματα να μην λείπουν. 

Πυκνές νιφάδες χιονιού πέφτουν ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, για το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Υπατία», που επηρεάζει όλη τη χώρα επισκέπτεται και τη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα με χιονοπτώσεις ακόμη και στα πεδινά.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας από το πρωί χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Πυκνό χιόνι πέφτει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ήδη σε κάποιους δρόμους το έχει «στρώσει». Η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό διεξάγεται μέχρι στιγμής κανονικά, όπως επίσης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώνεται στην πόλη, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Σε ανακοίνωση του κεντρικού Δήμου τονίζεται ότι οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς, ούτως ώστε να φροντίσουν για την αποχώρηση των μαθητών.

 

Για τις περιπτώσεις ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο, υπογραμμίζεται. Χθες, σε Γυμνάσιο του Ευόσμου ένας 14χρονος μαθητής έσπασε το πόδι του, όταν γλίστρησε στον παγωμένο προαύλιο του σχολείου του, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Ήδη από τις πρωινές ώρες άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές με υψόμετρο. Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν -εξάλλου- στην Ημαθία, όπως στη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια. Μαγικό είναι το τοπίο στην Καστοριά, όπου έχει παγώσει εντελώς η λίμνη.

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ποιά σχολεία θα ειναι κλειστά την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου

Και στην Ήπειρο χιονίζει σε όλους τους νομούς από τα ξημερώματα της Τετάρτης, με τα προβλήματα να περιορίζονται στην κίνηση των οχημάτων και στη λειτουργία σχολείων, στους περισσότερους δήμους. Στα Ιωάννινα δε λειτουργού σήμερα τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και τα δικαστήρια.

 

Λάσπη και πάγος συνθέτουν στο σκηνικό που παρουσιάζουν πολλές περιοχές της Αττικής, μετά την επέλαση του χιονιά. Μετ΄ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα βόρεια προάστια, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες μετρό και προαστιακού από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο. Η κοπή καλωδίου υψηλής τάσης στον Προαστιακό όπου ακινητοποιήθηκε ένα τρένο στη Παλλήνη είχε ως αποτέλεσμα  να διακοπούν τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντία μέχρι αεροδρόμιο και του προαστιακού να γίνονται από τη δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας.

Πριν από λίγο αποφασίστηκε να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του Μετρό από Αγ. Μαρίνα προς Ελ.Βενιζέλος με συχνότητα ένα την ώρα έναντι 2 που είναι προγραμματισμένο να γίνεται     

 

Αναλυτικά τα προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο (Ενημέρωση Τροχαίας 18:30)

Φωτογραφίες, βίντεο: thestival.gr, epirus-tv-news.gr