X

Κλειστά δικαστήρια λόγω κακοκαιρίας

Η αναστολή εργασιών δικαστηρίων λόγω δυσκολιών πρόσβασης διατάχθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Ποιες υποθέσεις εξαιρούνται.

Ant1news

Μετά από συνεννόηση της Διευθύνουσας το Εφετείο Θεσσαλονίκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναστέλλονται με πράξη του Υπουργού οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Εφετείου Θεσσαλονίκης, στις 10/01/2019.

Αιτία της αναστολής λειτουργίας ειναι η πρόληψη τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, εξαιρείται η εκδίκαση υποθέσεων κακουργημάτων με κατηγορούμενο, προσωρινά κρατούμενο που έχει μεταχθεί.

Κλειστό το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοινώθηκε ότι «μετά από συνεννόηση με τον Διευθύνοντα το Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναστέλλονται με πράξη του Υπουργού οι συνεδριάσεις των Δικαστηρίων και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της Περιφέρειας του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας, στις 10/01/2019, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές. Εξαιρείται η εκδίκαση υποθέσεων κακουργημάτων με κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο που έχει μεταχθεί».