X

“Κλείδωσε” το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου

Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας έκλεισαν και το πολυαναμενόμενο ραντεβού τους.

Ant1news

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν το πρωί της Κυριακής (10.30), στο Μέγαρο Μαξίμου. Αρχικά, όπως είχε διαρρεύσει από πηγές των ΑΝΕΛ, το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο αποφασίστηκε να γίνει νωρίτερα, επιταχύνοντας τις εξελίξεις.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου (12.30) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η συνάντηση των δυο κυβερνητικών εταίρων, καθυστέρησε προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΠΓΔΜ αναφορικά με τις αλλαγές στο Σύνταγμα της γείτονος χωράς, αλλά μετά την χθεσινή ψηφοφορία, η «καυτή πατάτα» περνάει πλέον στην ελληνική πλευρά.

Τα σενάρια για την έκβαση της συνάντησης είναι πολλά, με το διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να είναι σχεδόν βέβαιο, αλλά αυτό που θα κρίνει τις πολιτικές εξελίξεις είναι το πώς οι δυο εταίροι θα προχωρήσουν σε αυτό.

Σύμφωνα πάντως με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, το πλέον πιθανό είναι οι δυο εταίροι να οδηγηθούν σε ένα "¨βελούδινο" διαζύγιο.