X

Εισβολή στο στούντιο της ΕΡΤ την ώρα του Δελτίου Ειδήσεων (βίντεο)

Διακόπηκε το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, όταν εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο, και έκαναν κατάληψη στο κεντρικό στούντιο.

Ant1news

Απότομα διακόπηκε το βραδινό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ 1, με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, όταν εισέβαλαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο στούντιο του σταθμού.

Η δημοσιογράφος συνομιλούσε με τον πολιτικό συντάκτη της ΕΡΤ Γιάννη Φασουλά, από την αίθουσα σύνταξης, για τις εξελίξεις σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο, εν αναμονή της κρίσιμης συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δυο δημοσιογράφων ακούγονταν έντονοι θόρυβοι χτυπημάτων σε πόρτα, και η παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων διέκοψε τη μετάδοση, και οδηγήθηκε σε διαφημίσεις.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, στο στούντιο εισέβαλαν δάσκαλοι, οι οποίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και να εκθέσουν τα αιτήματά τους έναντι του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δελτίο διεκόπη για περίπου 20 λεπτά, και μετά την επανέναρξή του, η Αντριάνα Παρασκευπούλου ενημέρωσε για το γεγονός, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές, και συνέχισε την κανονική ροή, ανακοινώνοντας ότι αργότερα θα φιλοξενούσε στο στούντιο εκπροσώπους των καθηγητών, για τις θέσεις τους.

Λίγα λεπτά αργότερα η ΕΡΤ τους έβγαλε σε ζωντανή σύνδεση από διπλανό στούντιο για να μεταδώσουν το μήνυμά τους.

Οι καθηγητές κατήγγειλαν την ΕΡΤ ότι παραβαίνοντας την αρχή δεοντολογίας, δεν παρουσίασε τους χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη χώρα, που χθες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μόνιμους διορισμούς. Επίσης, δεν έδειξε ούτε την αστυνομική καταστολή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών, παρά μόνον προέβαλαν μεμονωμένα επεισόδια.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι οι αναπληρωτές καθηγητές θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους με όλους τους εργαζόμενους, αλλά και τη νεολαία, ενώ κάλεσαν σε νέα κινητοποίηση στα Προπύλαια, τη Δευτέρα, στις 13.30.