X

Καμμένος: “όχι” στην ψήφο εμπιστοσύνης - Διαγραφή από τους ΑΝΕΛ όσων πουν “ναι”

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξεκαθάρισε  στη συνέντευξη τύπου ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Ant1news

Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ξεκινώντας την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Όπως είπε αν και πρόκειται για μία κυβέρνηση, η οποία για πρώτη φορά πολέμησε την διαπλοκή και τη διαφθορά και έδωσε ελπίδα στους Έλληνες, εάν οι ΑΝΕΛ δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, θα είναι σαν να δίνουν ψήφο στη Συμφωνία. «Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε τη λαϊκή εντολή» τόνισε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, όσοι από τους ΑΝΕΛ δεν συνταχθούν με τις αποφάσεις του κόμματος, αυτομάτως θα διαγραφούν.

Παράλληλα ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη των Πρεσπών, δεσμευόμενος ότι θα σεβαστεί το όποιο αποτέλεσμα.

«Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι «Γι' αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση». Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». «Αλλά», τόνισε, «αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επίσης, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού.