X

Τζανακόπουλος: θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και θα ολοκληρώσουμε τη θητεία μας

Ολομέτωπη επίθεση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο χαρακτήρισε «ανεύθυνο πολιτικό» και του καταλόγισε «ακροδεξιά στροφή».

Ant1news

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε κατηγορηματικά, ότι η Κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και θα ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, ο πρωθυπουργός «πήρε μια πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού αλλά και μεγάλου πολιτικού ρίσκου ώστε να υπάρξουν καθαρές λύσεις -όπως ακριβώς και τον Σεπτέμβριο του 2015. Θέτει τους βουλευτές και τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής προ των ιστορικών ευθυνών τους».

Συμπλήρωσε δε, μιλώντας στον «Alpha», ότι ο κ. Τσίπρας, «ζητά ψήφο εμπιστοσύνης στη βάση του πολιτικού στίγματος που η κυβέρνηση έχει δώσει έως σήμερα: Αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας, δημιουργία όρων ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας, αποκατάσταση των αδικιών της περιόδου της κρίσης. Με αυτό το στίγμα θα προχωρήσουμε.

Η κυβερνητική πλειοψηφία συγκροτείται στη βάση του πολιτικού της σχεδίου: Συνταγματική αναθεώρηση, συμφωνία με την Εκκλησία, ενίσχυση των εργαζομένων με αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, δημιουργία συνθηκών για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τόνισε επίσης ότι «δημιουργείται ένα πολιτικό ρεύμα ανθρώπων που προέρχονται από την κεντροαριστερά οι οποίοι βλέπουν ότι μοναδική προοδευτική πολιτική δύναμη στη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κορμός γύρω από τον οποίο θα συγκροτηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό αριστερό ρεύμα μέσα στην κοινωνία».

 

Σκληρή επίθεση σε ΝΔ και Μητσοτάκη

Στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στη ΝΔ και τον Πρόεδρο της, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εδώ και 3 χρόνια ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει διαρκώς πρόωρες εκλογές. Δεν κάνει τίποτε άλλο όμως από το να μετατρέπει την επιθυμία του σε πολιτική εκτίμηση. Εφόσον η Κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης με όρους απόλυτης πλειοψηφίας τότε προφανής στόχος είναι η εξάντληση της 4ετίας.

Θυμηθείτε τι μας έλεγε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν τολμάμε να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Εμείς τολμήσαμε. Αντιθέτως, εκείνος που δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας είναι ο κος Μητσοτάκης. Δεν θέλει η κυβέρνηση να αποχωρήσει πριν πάρει το δρόμο της η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας ανεύθυνος πολιτικός που δεν έχει το σθένος να υπερασπιστεί μια πολιτική που γνωρίζει ότι είναι για το εθνικό συμφέρον.

Έχει γίνει το παρακολούθημα της ακροδεξιάς ομάδας των Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη που ένα χρόνο τώρα τον καθοδηγούν σε αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε.

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών απλά δεν τολμά. Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται. Μετατοπίζοντας τη ΝΔ προς μια ακροδεξιά πολιτική κατεύθυνση, βάζει το μικροκομματικό συμφέρον του πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Απαράδεκτη προσπάθεια από τη μεριά της ΝΔ και συγκεκριμένων, γνωστών πια, στελεχών της που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας ενόψει των μεγάλων πολιτικών γεγονότων που έχουμε μπροστά μας. Η ΝΔ μέχρι στιγμής σιωπά.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη όχι μόνο για την μετατόπιση του πολιτικού λόγου της ΝΔ προς την ακροδεξιά αλλά και για την υιοθέτηση ακροδεξιών πρακτικών πια οι οποίες είναι επικίνδυνες για το δημοκρατικό πολίτευμα», ολοκλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.