X

Δολοφονία κρατούμενου μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Το θύμα είχε προκαλέσει πανελλήνιο σοκ με την επίθεση σε μπαρ. Πώς εμπλεκόταν στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου και στην υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER.

Ant1news

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε  σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού με αποτέλεσμα ένας Αλβανός κρατούμενος να χάσει τη ζωή του.

Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών, όπου το θύμα είχε μεταφερθεί μόλις σήμερα από τις φυλακές Χανίων.

Όπως φαίνεται η προγραμματισμένη μεταγωγή του είχε γίνει γνωστή σε μέλη αντίπαλης συμμορίας, που του έστησαν ενέδρα και τον κατέσφαξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα είναι ο Άλμπερτ Μπάκο, ο οποίος είχε τραυματίζει 14 άτομα, όταν άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο το Νοέμβριο του 2014.

Ήταν επίσης κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η δίκη για την οποία συνεχίζεται την Τετάρτη.

 

Ο Άλμπερτ Μπάκο  μαζί με έναν ακόμη κακοποιό συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονιας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου που του είχε δώσει ο Αριστείδης Φλώρος από την υπόθεση της HELLAS - Energa Power.

Από την πλευρά ο Φλώρος υποστηρίζει ότι δεν έδωσε τέτοια εντολή, και πως εκβιάστηκε από τους δράστες να τους καταθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να αναιρέσουν τις καταθέσουν τους και να πουν την αλήθεια.

 

Τι αναφέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης 

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται "δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής".

Αποτροπιασμό εκφράζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη σημερινή στυγερή δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ θέτει ερωτήματα για το συμβάν και την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ειδικότερα, η ΟΣΥΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Θλιβόμαστε και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στυγερή δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου που κατεσφάγη σαν αρνί από συγκρατουμένους του στο κατάστημα κράτησης 1 του Κορυδαλλού.

Από όποια μεριά και αν χυθεί αίμα είναι ανθρώπινο αίμα κι εμείς δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό ως προς αυτό. Αναρωτιόμαστε ωστόσο ποιος έχει σειρά; Ποιος θα είναι ο επόμενος;».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων θέτει τέσσερα ερωτήματα:

  1. Γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12;
  2. Από πότε έχει να κλείσει το Κ.Κ.1Κορυδαλλού το μεσημέρι, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα λειτουργίας του;
  3. Κλείνεται το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το βράδυ και αν ναι τι ώρα και με ποιο τρόπο;
  4. Τα γνωρίζουν ή όχι όλα αυτά η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης;