X

Επεισόδια έξω από την Βουλή στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών (εικόνες)

Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό. Ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Ant1news

Συγκρούσεις διαδηλωτών με άνδρες των ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν έξω από τη Βουλή, στην πορεία εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών.

Διαδηλωτές επιτέθηκαν σε κλούβες των ΜΑΤ, επιχειρώντας να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό.

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και διακομίστηκε σε νοσοκομείο έχοντας υποστεί έγκαυμα στην πλάτη.

Νωρίτερα, περισσότεροι από 2.000 ήταν οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, για να διαμαρτυρηθούν για το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας. Στην πορεία συμμετείχαν επίσης φοιτητές και μαθητές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αναβλήθηκε για την Πέμπτη, έπειτα από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την έντονη αντίδραση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, είχαν προκαλέσει οι ενέργειες των ΜΑΤ στα προ ημερών επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, κατά τα οποία τραυματίστηκε – μεταξύ άλλων – ένας βουλευτής του ΚΚΕ.