X

Άγριος καβγάς Γαβρόγλου – Κουτσούμπα για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών

«Υπουργό της αμάθειας» χαρακτήρισε τον Γαβρόγλου ο Κουτσούμπας. Οι αλλαγές για την μοριοδότηση του πρώτου πτυχίου που εξήγγειλε ο Υπουργός.

Ant1news

Σφοδρή αντιπαράθεση για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, που το πρωί πραγματοποίησαν διαδήλωση έξω από τη Βουλή, είχαν στην Ολομέλεια που συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο Κώστας Γαβρόγλου και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του υπουργού Παιδείας, αποκαλώντας τον «υπουργό της αμάθειας» και αναρωτήθηκε, με αφορμή μομφή του κ. Γαβρόγλου για τις κινητοποιήσεις, «ποιος είναι ο γελοίος εδώ μέσα».

Ο Κώστας Γαβρόγλου πάντως, θέλοντας να εκτονώσει το φορτισμένο κλίμα, ανακοίνωσε την αύξηση της μοριοδότησης για το πρώτο πτυχίο.

«Για ποιο πράγμα είστε, αλήθεια, υπερήφανοι; Λέτε ότι κάνετε έργο στην εκπαίδευση σε συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής στενότητας που τσάκισε μόνο λαό, αλλά δεν λέτε κουβέντα και κατηγορείτε το ΚΚΕ που ζητά 30.000 μόνιμους διορισμούς για τα κενά που υπάρχουν… Λέτε ότι αυτό συνιστά λαϊκισμό και ότι είναι ακραίο αίτημα, ακραίο αίτημα οι διορισμοί; Είστε σοβαροί;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε στον υπουργό Παιδείας ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με αφορμή δε, το ερώτημα του κ. Γαβρόγλου προς το ΚΚΕ να απαντήσει ποιο σύστημα προκρίνει για τους διορισμούς, ο κ. Κουτσούμπας τον κάλεσε να αφήσει το αθώο υφάκι που χρησιμοποιεί και να μιλήσει ντόμπρα και σταράτα.

«Να μας πείτε ποιο σύστημα προκρίνετε για αυτούς τους διορισμούς», επέμεινε ο υπουργός Παιδείας, ζητώντας –όπως είπε- συγκεκριμένες και όχι αόριστες και γενικόλογες απαντήσεις από το ΚΚΕ. Χαρακτήρισε ακόμη, ως ανακριβή όσα ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας περί αποσύνδεσης του πτυχίου από το επάγγελμα.

Το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ με ΤΕΙ, στο οποίο κατατέθηκαν τροπολογίες για τη σταδιακή μείωση από την επόμενη σχολική χρονιά του αριθμού των νηπίων και των μαθητών της πρώτης τάξης δημοτικού από 25 σε 22, αλλά και το διορισμό 450 εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν δικαστικά και είχαν πετύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2008, στηρίζουν οι ΑΝΕΛ.

Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι, επικράτησε ένταση έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, με συγκρούσεις ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και άντρες των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών.