X

Σοκάρει η “Εικονοκλαστική Σέχτα”: Θέλαμε νεκρούς πιστούς στον Άγιο Διονύσιο

Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα γράφει στην προκήρυξή της “Εικονοκλαστική Σέχτα” για την επίθεση στον Άγιο Διονύσιο.

Ant1news

Ανατριχίλα προκαλεί η προκήρυξη με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη η οργάνωση «Εικονοκλαστική Σέχτα» για την έκρηξη στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι στις 27 Δεκεμβρίου, καθώς όπως αναφέρουν ήθελαν νεκρούς και υπογραμμίζουν ότι την επόμενη φορά θα το πετύχουν.

Η προκήρυξη αναρτήθηκε στις 16 Ιανουαρίου σε ισπανική ιστοσελίδα και πλέον έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση αναφέρει ότι το «χριστουγεννιάτικο δώρο μας ήταν φτιαγμένο από ένα κουτί που περιείχε ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού γεμάτο με πυρίτιδα το οποίο είχε πάνω του κολλημένα καρφιά και ήταν δεμένο με σύρμα πάνω σε 2 μπουκάλια γεμάτα βενζίνη (500ml και το άλλο με 250ml). Ο μηχανισμός είχε διπλό σύστημα ενεργοποίησης, ένα με ρολόι που είχε το ρόλο του πυροκροτητή και ένα άλλο σαν παγίδα το οποίο ήταν φτιαγμένο έτσι, ώστε να ενεργοποιηθεί με το άνοιγμα του».

Μάλιστα, στην προκήρυξη σημειώνουν ότι δεν ήταν ένα συμβολικό χτύπημα, καθώς όπως αναφέρουν «ο σκοπός μας ήταν η έκρηξη την στιγμή που η προβλεπόμενη θρησκευτική λειτουργία θα ξεκινούσε το πρωί, είτε με τον χρονοδιακόπτη είτε αν θα το άνοιγε κάποιος, ελπίζοντας να προκαλέσει την μεγαλύτερη ζημιά που θα μπορούσε να γίνει σε κάποιο παπά και/ή στο κοπάδι των πιστών».

 

«Εν τέλη, ένας μπάτσος και ο νεοκόρος τραυματίστηκαν. Ακόμα κι αν τα τραύματα δεν ήταν σοβαρά ή απέφυγαν τον θάνατο από τύχη επειδή η έκρηξη δεν ήταν αρκετά δυνατή όσο νομίζαμε, πήραμε το μάθημα μας για την επόμενη φορά», επισημαίνουν ακόμα, προκαλώντας ανατριχίλα.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, η «Εικονοκλαστική Σέχτα» είναι ομάδα αναρχικών που ξεκίνησε την δράση της στην Λατινική Αμερική και σταδιακά επεκτάθηκε στην Ευρώπη.

Ακολουθεί ολόκληρη η προκήρυξη