X

Σαμαράς: το συλλαλητήριο είναι μια διαδήλωση για την Ελλάδα και τη Δημοκρατία

Ο πρώην Πρωθυπουργός βοήθησε μικρά παιδιά που "πνίγονταν" από τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα, ενώ χαρακτήρισε προβοκάτσια τα επεισόδια.

Ant1news

To "παρών" στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, όπως είχε κάνει και στο πρώτο συλλαλητήριο, της 4ης Φεβρουαρίου 2018.

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους έκανε λόγο για μια διαδήλωση για τη Δημοκρατία και την Ελλάδα. "Ειναι διαδήλωση για την Δημοκρατία, ειναι διαδήλωση για την Ελλάδα, ειναι διαδήλωση για το δίκαιο μας", είπε ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς είπε "όλος ο κόσμος, πέρα κια πάνω από κόμματα, αυτό το πιστεύει, πολλά χρόνια το πιστεύει τώρα και συνεχίζει και το δείχνει".

Η εκτεταμένη χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ προκάλεσε ασφυξία σε μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών, ανάμεσά τους παιδιά και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι.

Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια» άνοιξαν τις πόρτες προκειμένου να μεταφερθούν εντός του κτηρίου και να απομακρυνθούν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα.

Εκεί βρέθηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, όπως φαίνεται και από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα του protothema.gr, μετέφερε με τα χέρια του δύο παιδιά μέσα στο ξενοδοχείο.

 

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς προέβη και σε μια δήλωση σχετικά με τα επεισόδια. "Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Οποία προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.