X

Βούτσης: Τα ΜΑΤ απέτρεψαν οργανωμένο σχέδιο εισβολής στη Βουλή

Για συστηματική προσπάθεια ταυτόχρονης εισβολής στο κτήριο του κοινοβουλίου από πέντε διαφορετικά σημεία έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ant1news

Οργανωμένο σχέδιο από ακραίες ομάδες για την ταυτόχρονη εισβολή στη Βουλή από πέντε διαφορετικά σημεία, βλέπει ο Νίκος Βούτσης μετά τα «πρωτοφανή», όπως είπε, επεισόδια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για συστηματική προσπάθεια από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή, που διήρκησε ένα δίωρο. «Θα εκπλαγούμε όλοι όταν δούμε τα υλικά που έχουν συλλεχθεί από τις επιθέσεις που έγιναν εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ», είπε και πρόσθεσε πως οι επιθέσεις έγιναν σε πέντε σημεία στη Βουλή, και κάποιες φορές ήταν ταυτόχρονες. Η προσπάθεια εισόδου στη Βουλή, όπως είπε, απετράπη από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Επεσήμανε ότι τα πρωτοφανή επεισόδια δεν έχουν σχέση με τους βασικούς διοργανωτές και το πλήθος των ανθρώπων που ήταν στο συλλαλητήριο, ενώ -όπως είπε- λειτούργησαν αποσταθεροποιητικά και για την ίδια την διοργάνωση και υπήρξε και επικινδυνότητα και για τους ανθρώπους που είχαν κατέβει στο συλλαλητήριο.

«Η εντύπωσή μου είναι πως ήταν οργανωμένη επιχείρηση. Αν δούμε τα εκατοντάδες κιλά μάρμαρο, σίδερα, ξύλα και τους τραυματισμούς αλλά και τις εκθέσεις της αστυνομίας θα το διαπιστώσουμε», ανέφερε.

Εσφαλμένο χαρακτήρισε τον σχεδιασμό αντιμετώπισης των επεισοδίων ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονία, Γιώργος Τάτσιος, κατήγγειλε πως έπεσαν χημικά ανάμεσα στον κόσμο κοντά στην εξέδρα.