X

Γρηγόρης Ψαριανός: βουλευτής με Το Ποτάμι, ανεξάρτητος από σήμερα

Πυρά κατά του Σταύρου Θεοδωράκη, μετά την διάλυση της ΚΟ. Η φυγή του Γιώργου Αμυρά, η αντίδραση της Σεβαστουπόλεως και η δηκτική απάντηση Δανέλλη.

Ant1news

Αποχώρησε από το Ποτάμι και ο Γρηγόρης Ψαριανός, στον απόηχo της διάλυσης της ΚΟ του κόμματος, μετά από την φυγή του Γιώργου Αμυρά.

Αν και νωρίτερα το πρωί, οπότε έκανε λόγο για επαφές του Θανάση Θεοχαρόπουλου με το Ποτάμι, είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τις επόμενες κινήσεις του, το μεσημέρι, κάνοντας σκληρή αυτο-κριτική για τους χειρισμούς των στελεχών του κόμματος, ανακοίνωσε ότι πλέον δεν δεσμεύεται απο τις αποφάσεις του Ποταμιού.

Ευχήθηκε σε όλους να κάνουν καλύτερες επιλογές στο εξής, υπογράφοντας ως «Γρ.Ψαριανός, βουλευτής β' Αθήνας με Το Ποταμι, Ανεξάρτητος από σήμερα».

Μάλιστα, συνοδεύει το κείμενο του με την φωτογραφία ενός τούνελ, στέλνοντας έτσι και ένα παράλληλο μήνυμα, προς πολλούς αποδέκτες.

 

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού

Στην ανάρτηση του στο στο Facebook, o Γρηγόρης Ψαριανός γράφει «Λοιπόν Φίλοι μου, σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς. Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα

Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας. Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β' Αθήνας
με Το Ποταμι
Ανεξάρτητος από σήμερα».

 

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά, που αυτομάτως σήμανε την διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, το κόμμα έβαλε κατά του βουλευτή, όσο και κατά του Σπύρου Δανέλλη, με ανακοίνωσή του που είχε τίτλο με τίτλο «Ο Αμυράς στον δρόμο του Δανέλλη».

Μαυρωτάς: Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο Αμυράς θα διέλυε την ΚΟ του Ποταμιού για να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ

O αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στο Θέμα 104,6 είπε για την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Αμυρά ότι «την Πέμπτη στο πολιτικό συμβούλιο είχε πει ότι είναι Ποτάμι πιο πολύ από όλους μας, υπήρξε η χθεσινή ανάρτηση του Ψαριανού που αρκετές φορές εκφράζεται έντονα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Αμυράς θα διέλυε την ΚΟ του Ποταμιού. Θα μπορούσε να παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν ήταν ανάγκη να το κάνει αυτό για να είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Εγώ νιώθω προδομένος όπως και με την περίπτωση Δανέλλη» πρόσθεσε ο κ. Μαυρωτάς ενώ για τα σενάρια να έρθει στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είπε ότι «αυτό δεν έχει συζητηθεί».

Δανέλλης προς Ποτάμι: με διαγράψατε, επειδή διαφωνούσα με την διολίσθηση προς την ΝΔ

Απαντώντας στην ανακοίνωση του Ποταμιού, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης ανακοίνωσε «από το κόμμα δεν αποχώρησα, εσείς με διαγράψατε. Είχα εγκαίρως  διαφωνήσει απόλυτα (και από το βήμα του Συνεδρίου μας) με την επιλογή του Ποταμιού να οδεύσει προς το «παλαιότερο του παλιού»: τη ΝΔ. Και αυτή η διολίσθηση ουδεμία σχέση έχει με Το Ποτάμι, στο οποίο εκλεγήκαμε με σταυρό προτίμησης τον Ιανουάριο του 2015».

«Σήμερα, αλλοπρόσαλλα υπερθεματίζετε (και πολύ σωστά κάνετε) την πατριωτική επιλογή της κύρωσης της Συμφωνίας, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά πως χωρίς την προχθεσινή μου ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση δεν θα υπήρχε Συμφωνία προς κύρωση», καταλήγει ο κ. Δανέλλης.