X

Συναντήσεις των δανειστών με αντιπροσωπείες κομμάτων

Τι είπαν οι εκπρόσωποι των δανειστών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Τι επεσήμανε η Πειραιώς για την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ant1news

Αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου, που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, καθώς από την Τρίτη ξεκινά η δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τις εργασιακές σχέσεις και τις δημοσιονομικές εξελίξεις.

Σε ότι αφορά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, όπως επεσήμαιναν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβαν στους συνομιλητές τους την θέση του κόμματος, ότι η έξοδος θα πρέπει να είναι συνεχής και με χαμηλό κόστος δανεισμού, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας και να μην υπαγορεύεται, όπως τόνισαν στους εκπροσώπους των δανειστών, από πολιτικές σκοπιμότητες.

Με τις τράπεζες ξεκινούν οι επαφές Τσακαλώτου - κουαρτέτου

Οι προγραμματισμένες συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των Θεσμών, στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής παρακολούθησης, ξεκινούν την Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019, στον χώρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.  

Η πρώτη συνάντηση, για τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος των επαφών θα γίνει στις 17:00, ενώ μία ώρα μετά στο τραπέζι θα πέσουν τα ακανθώδη θέματα που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα.