X

Άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το ηχηρό μήνυμα των ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών και το σχόλιο του Πρωθυπουργού στο twitter.

Ant1news

Ηχηρό μήνυμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατά του σκοταδισμού στέλνουν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών με δύο διαφορετικές ανακοινώσεις οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα

Στο πρώτο από τα δύο κείμενα που ήρθαν στο φως σχολιάζουν και στηρίζουν τη Συμφωνία, ενώ προειδοποιούν πως «ζούμε σε μια περίοδο όπου βιώνουμε επώδυνα στην Ευρώπη την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει μια χαίνουσα πληγή που αφέθηκε να κακοφορμίσει για τρεις δεκαετίες. Είναι μια έντιμη Συμφωνία και ένας προωθητικός συμβιβασμός που προασπίζεται το μέλλον των λαών των δυο χωρών με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη.

Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (Βόρεια Μακεδονία), έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση, καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις, ενώ αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της γειτονικής χώρας για ειρηνική συνύπαρξη των δυο λαών.

Ζούμε σε μια περίοδο όπου βιώνουμε επώδυνα στην Ευρώπη την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι από τα ελάχιστα παρήγορα γεγονότα αυτής της περιόδου σε όλη των Ευρώπη. Και χαιρετίστηκε ευρύτερα σαν τέτοια.

Γι’ αυτό ακριβώς και τη στηρίζουμε, ανεξαρτήτως των πολιτικών μας απόψεων».

«Η φωνή των ανθρώπων του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το καλύτερο μήνυμα της Ελλάδας που οραματιζόμαστε. Μιας Ελλάδας που συμβολίζει την πρόοδο, την αλληλεγγύη και τη φιλία μεταξύ των λαών», το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα στο για τα δύο κείμενα.