X

Σε κλοιό διαδηλωτών η Βουλή - Συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (εικόνες)

Επίθεση κουκουλοφόρων κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χημικών. Ξεπέρασαν τις 100 οι προσαγωγές...

Ant1news

Επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ έξω από τη Βουλή, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να διαδηλώσει ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ κορυφώνεται η συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, η οποία τελικά μετατέθηκε για το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ομάδα κουκουλοφόρων έκαψαν μία σημαία της ΠΓΔΜ και πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, απο την περιοχή του Συντάγματος έγιναν 133 προσαγωγές υπόπτων, καθώς και άλλες 10 προσαγωγές, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Αργά το βράδυ, υπήρξε παρέμβαση και στο σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, με αναγραφή συνθημάτων και προσαγωγές υπόπτων απο την Αστυνομία.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στην “καρδιά” της Αθήνας, για να αποτρέψουν επεισόδια ανάλογα με αυτά της περασμένης Κυριακής. Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ κλούβες των ΜΑΤ έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία.

Το συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται από την “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”.

Παράλληλη συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας.

Στελέχη της Λαϊκής Κοινότητας συγκεντρώθηκαν έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ανέφεραν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές: «Η μεγάλη στιγμή έφτασε για κάθε Έλληνα Πατριώτη. Για να υπερασπίσουμε την Τιμή και την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους και της Μακεδονίας».