X

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Αρνητική είναι η άποψη που διατυπώνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ant1news

Στις 10 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα που διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις. Ειδικότερα, η ΝΔ προηγείται με 10,5% του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και με 9,8% σε αυτήν της RASS για το in.gr.

Και στις δύο δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται η αρνητική στάση της πλειοψηφίας απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, στην έρευνα της Pulse, η ΝΔ συγκεντρώνει το 33%, έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία βρίσκεται στο 8% και έπονται το Κίνημα Αλλαγής (6,5%) και το ΚΚΕ (6%). Εκτός Βουλής μένουν η Ένωση Κεντρώων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι.

Αρνητική άποψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε το 62% των ερωτηθέντων, ενώ θετικά εκφράστηκε το 27%.

Στη δημοσκόπηση της RASS η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 31,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,6%. Πεντακομματική διαμορφώνεται και εδώ η σύνθεση της Βουλής, με το Κίνημα Αλλαγής να εξασφαλίζει 8,8%, το ΚΚΕ 7,4% και η Χρυσή Αυγή 7,2%.

Σε ερώτηση για το «τι θα παίξει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην απόφασή σας για το κόμμα που θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές», το 47,5% απάντησε οι θέσεις του κόμματος για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, το 21,4% η στάση του στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και το 15,8% οι θέσεις του κόμματος για το πώς θα βελτιωθεί η προσωπική οικονομική κατάσταση. Μάλιστα το 95,6% λέει ότι το κόμμα που θα ψηφίσει πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.