X

Το τελευταίο “αντίο” στον Θέμο Αναστασιάδη (εικόνες)

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης το "αντίο" στον Θέμο Αναστασιάδη. Συντετριμμένοι στην κηδεία του η σύζυγος και τα παιδιά του. Συγκίνησε ο επικήδειος του γιατρού του.

Ant1news

Το τελευταίο «αντίο» είπαν στον εκδότη, δημοσιογράφο και παρουσιαστή Θέμο Αναστασιάδη η οικογένεια του, οι φίλοι του, οι συνεργάτες του και πλήθος κόσμου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά.

Η σύζυγός του Θέμου, Βασιλική Παναγιωτοπούλου, έφτασε στην Εκκλησία φανερά συντετριμμένη μην μπορώντας να  πιστέψει πως έχασε τον άνθρωπό της. Μαζί της έφτασαν και τα παιδιά του Θέμου στα οποία ο ίδιος είχε ιδιαίτερη αδυναμία.

 

 

 

Το παρών έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής. Ανάμεσά τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο επίτροπος στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο συμφοιτητής και φίλος του Θέμου, Ανδρέας Λοβέρδος. 

 

 

 

Εκεί ήταν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, μεταξύ των οποίων και Πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, Θοδωρής Κυριακού, αλλά και πλήθος καλλιτεχνών και δημοσιογράφων, ανάμεσά τους ο Γιώργος Παπαδάκης, η Αννα Παναγιωταρέα, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Κώστας Πρέκας, ο Γιώργος Τσαλίκης, η Νατάσα Καλογρίδη.

 

 

 

Τους επικήδειους εκφώνησαν ο θεράπων ιατρός του Αθανάσιος Παπανικολάου, ο φίλος του, εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, ο δημοσιογράφος του «Θέματος» Δημήτρης Παγαδάκης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του «Πρώτους Θέματος» Φρίξος Δρακοντίδης.

Ο Αθανάσιος Παπανικολάου, ανέφερε μεταξύ άλλων «Ο Θέμος ήταν πάντα μαχητής, αυτό είναι γνωστό σε όλους σας. Καμία άλλη μάχη όμως δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με αυτήν. Η τιτάνια μάχη για τη ζωή. Ο Θέμος λάτρευε τη ζωή. Κανένας μας δεν αναλογίζεται πόσο πολύτιμη είναι - ακόμα και η επιστήμη της Ιατρικής μπορεί κάποιες ϕορές να αποδομεί τέτοιες ιερές έννοιες. Ακόμα και σε συνθήκες αδιανόητες για τα ανθρώπινα όρια ο Θέμος δεν σταματούσε να γράϕει. Ο Θέμος μού δίδαξε την ιερότητα της ζωής, μέσα από το ϕάσμα του θανάτου. Μέσα από το πείσμα και το θάρρος, μέσα από τον σαρκασμό και το χιούμορ και μέσα από βλέμματα, στα οποία η μόνη απάντηση είναι η σιωπή».

Η ταφή του Θέμου Αναστασιάδη θα γίνει στον Κότρωνα Λακωνίας, στον τόπο που λάτρευε και επισκεπτόταν κάθε χρόνο.

Ο Θέμος Αναστασιάδης έφυγε από την ζωή στα 61 του χρόνια, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Στο πλευρό του στάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή η σύζυγός του, Βασιλική Παναγιωτοπούλου, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

 

 

 

Αντί στεφάνων, παράκληση της οικογένειας του είναι όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του πνευματικού κέντρου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στον Κότρωνα Λακωνίας (τράπεζα Πειραιώς υποκατάστημα Γυθείου, με αριθμό λογαριασμού: GR5601725320005532083171758).