X

“Κλειδώνει” στο Υπουργικό Συμβούλιο η αύξηση του κατώτατου μισθού

Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης είναι έτοιμο να προχωρήσει στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, τις επόμενες μέρες.

Ant1news

Μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αλλάξει την ατζέντα, αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι στις 15:00, όπου αναμένεται να «κλειδώσει» η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και η κατάργηση του υποκατώτατου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αύξηση αναμένεται στο 8%, που σημαίνει 50 ευρώ περίπου για κάθε εργαζόμενο, αλλά θα συμπαρασύρει δεκάδες επιδόματα με σημαντικότερο αυτό του επιδόματος ανεργίας.

Η αύξηση αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επικύρωση της από το υπουργικό συμβούλιο και η υπουργική απόφαση της αρμόδιας υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Τα καλά νέα δεν σταματούν όμως εδώ για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς μέσα στην εβδομάδα (ή την επόμενη) θα πρέπει να αναμένεται και η νέα έξοδος στις αγορές, η οποία θα είναι η πρώτη μετά το τέλος των μνημονίων, με το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου να έχει πέσει κάτω από 4,1%.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, θα πρόκειται για ένα 5ετές ομόλογο, ενώ το δεκαετές θα είναι το επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης και η μεγάλη μάχη της θα αφορά το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί πριν τις εθνικές εκλογές.