X

Ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας απαντά, μέσω ΑΝΤ1, για τα περί πλαστών πτυχίων

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Τι λέει ο ίδιος στον ΑΝΤ1.

Ant1news

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 4 πλαστά πτυχία φέρεται να είχε δηλώσει στην υπηρεσία του ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου της Νίκαιας.

Όπως βλέπετε στο πόρισμα του σώματος επιθεωρητών δημοσίας διοίκησης από τον έλεγχο προκύπτει πως δεν βρέθηκε ένα διδακτορικό, μεταπτυχιακό οικονομικών, πτυχίο μαθηματικών και πτυχίο φιλοσοφίας.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως παραιτήθηκε για λογούς συνταξιοδότησης.

Πριν διοριστεί διοικητής στη Νίκαια εργαζόταν ως διευθυντής διοικητικής υπηρεσίας στο Θριάσιο νοσοκομείο, με βαρύ βιογραφικό. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως ο ίδιος είχε προσθέσει τα πλαστά πτυχία στο ηλεκτρονικό μητρώο ανθρωπίνου δυναμικού του δημοσίου, καθώς είχε πρόσβαση λόγω της θέσης του.

Όταν όμως ξεκίνησε ο έλεγχος το Σεπτέμβριο, τα αφαίρεσε, ωστόσο στο σύστημα σύμφωνα με το πόρισμα φαινόταν ότι εκείνος ήταν ο διαχειριστής. Η διασταύρωση έδειξε ότι τα πτυχία ήταν πλαστά.

“Όταν έγινε γνωστό το πόρισμα του ΣΕΔΔ, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε την παραίτηση του πρώην διοικητή του νοσοκομείου της Νίκαιας (έχει ήδη απομακρυνθεί) ταυτόχρονα, κινήθηκε από τη διοίκηση του Θριάσιου νοσοκομείου – όπου είναι η οργανική θέση του κ. Μπούτου – η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.  Το υπουργείο Υγείας καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή και παροχή ασυλίας σε τέτοιου είδους φαινόμενα” τονίζουν κύκλοι του Υπουργείου.

Την ίδια ώρα εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Νίκαιας καταγγέλλουν πως ο πρώην διοικητής προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία για επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που κόστισε 19.000 ευρώ, όταν άλλη εταιρεία είχε δώσει προσφορά για 1.000 ευρώ.

Παράλληλα υποστηρίζουν πως όχι μόνο προχώρησε σε συμψηφισμό οφειλών 350.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του κυλικείου αλλά έκανε και νέα σύμβαση μέχρι το 2036. Μια απόφαση που ανεστάλη μετρά την παραίτηση του.